aoaff

14ο AOAFF powered by ΔΕΗ: ΑΝΑΒΟΛΗ προβολής της ταινίας «Τσάι στη Σαχάρα» στο Τρένο στο Ρουφ

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των ισχυρών ανέμων που προβλέπονται για το Σάββατο 29 Ιουνίου, η προβολή της ταινίας ΤΣΑΙ ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ στο τρένο στο Ρουφ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ. Μείνετε συντονισμέν@ για τη ΝΕΑ ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα!

[UPDATE]

🙏 Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Τετάρτη 3 Ιουλίου, στους κήπους της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής, με την προβολή της ταινίας ΤΟ ΕΜΒΑΣΜΑ | MANDABI (1968, 92’) του Ουσμάν Σεμπέν, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Plein-Air του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.


Όταν τρεις ευκατάστατοι Νεοϋορκέζοι πατούν το πόδι τους στις πυκνές άμμους της Νότιας Αφρικής, λίγα χρόνια μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθένας ανυπομονεί να συναντήσει εκεί κάτι διαφορετικό. Όταν το ταξίδι ξεκινά, καθένας από τους τρεις κουβαλά ακόμη επάνω του το μητροπολιτικό αέρα που μέχρι πρότινος ανέπνεε, τα ατσαλάκωτα ρούχα της πόλης, την πολιτισμική υπεροψία. Όταν το ταξίδι λάβει τέλος, κανείς δεν θα είναι ίδιος και για κανέναν η επιστροφή δεν είναι εγγυημένη. Τα ρούχα θα έχουν φθαρεί, το δέρμα θα έχει πάρει το χρώμα και τη σκόνη της στέπας, τα μάτια θα δηλώνουν σύγχυση και αγωνία, ο προορισμός θα μοιάζει πια ασαφής, το σχίσμα ανάμεσα στον τουρίστα και τον επισκέπτη θα έχει επέλθει βίαιο και βαθύ. Γιατί κανείς δεν μπορεί να είναι απλός παρατηρητής στην έρημο. Και κανείς εκεί δεν μπορεί να ξεφύγει από τον εαυτό του.

Ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι επιχείρησε να διασκευάσει στην οθόνη το συγκλονιστικό μυθιστόρημα του Πολ Μπόουλς, προσπερνώντας αναγκαστικά κάποια από τα γοητευτικά μυστήριά του. Όμως πίσω από τα μυσταγωγικά τοπία απόκοσμης ομορφιάς που φωτογραφίζει ο Βιτόριο Στοράρο, τη συναισθηματική μουσική του Ριουίτσι Σακαμότο, τη νωχελική αφήγηση, τη Ντέμπρα Γουίνγκερ και τον Τζον Μάλκοβιτς πανέμορφους στην ελκυστική αυτοκαταστροφή τους, υπάρχει αυτούσια κι απελπισμένη η υπαρξιακή περιπέτεια που συνέλαβε ο  Μπόουλς για θαρραλέους αναχωρητές και αδαείς τουρίστες εξίσου.  Λουκάς Κατσίκας

Προβολή με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια.

Σκηνοθεσία: Μπερνάρντο Μπερτολούτσι | Πρωταγωνιστούν: Τζον Μάλκοβιτς, Ντέμπρα Γουίνγκερ, Κάμπελ Σκοτ, Τίμοθι Σπολ | Διάρκεια: 138’ | Έτος Παραγωγής: 1990

Το ωρολόγιο πρόγραμμα του 14ου Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ σε pdf αρχείο ΕΔΩ.

Κλασικές και πολυαγαπημένες ταινίες σε ολοκαίνουργιες και ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες, κινηματογραφικές ολονυκτίες κάτω από την πανσέληνο, μαραθώνιος θρυλικών ταινιών τρόμου σε ένα από τα πιο δροσερά πάρκα της Αθήνας, αξέχαστες προβολές σε μερικά από τα πιο απροσδόκητα και εντυπωσιακά σημεία της πόλης. Αυτά και πολλά ακόμη επιφυλάσσει το 14ο Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ, η αγαπημένη φεστιβαλική συνήθεια του καλοκαιριού η οποία επιστρέφει από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο με πλούσιο πρόγραμμα, προβολές σε αγαπημένες, αλλά και νέες τοποθεσίες και κυρίως με σπουδαίο σινεμά.

Για διαρκή ενημέρωση, νέες ανακοινώσεις και περισσότερες πληροφορίες συντονιστείτε στα site του cinemagazine.grτου aiff.gr και του aoaff.gr και στις σχετικές σελίδες στα social media: Facebook AIFFInstagram Cinemagazine,  Instagram AIFFTwitter.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2024-06-28 18:35:04

    Διαβάστε επίσης

    14ο AOAFF powered by ΔΕΗ: Ένας φεστιβαλικός αποχαιρετισμός με ένα «Παλιό Τουφέκι»

    14ο AOAFF powered by ΔΕΗ: Ένας φεστιβαλικός αποχαιρετισμός με ένα «Παλιό Τουφέκι»

    Για άλλη μια χρονιά, πιστοί στην αγαστή μας συνεργασία με το Festival Plein-Air του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, το 14o Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ ολοκλήρωσε χθες το βράδυ τις προβολές του με 'Το Παλιό Τουφέκι' (Le Vieux Fusil) του Ρομπέρ Ενρικό.

    Το 14ο AOAFF powered by ΔΕΗ σας αποχαιρετά με Ρόμι Σνάιντερ κι ένα «Παλιό Τουφέκι»

    Το 14ο AOAFF powered by ΔΕΗ σας αποχαιρετά με Ρόμι Σνάιντερ κι ένα «Παλιό Τουφέκι»

    Μετά από ένα συναρπαστικό, κινηματογραφικό τρίμηνο, το 14ο Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ ολοκληρώνει το φετινό κύκλο προβολών του με Ρόμι Σνάιντερ, Φιλίπ Νουαρέ και το 'Παλιό Τουφέκι' του Ρομπέρ Ενρικό. Σας περιμένουμε την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή για να πούμε à bientôt! Είσοδος ελεύθερη.

    14ο AOAFF powered by ΔΕΗ: Η «Ιστορία της Αντέλ Ουγκώ» στη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή

    14ο AOAFF powered by ΔΕΗ: Η «Ιστορία της Αντέλ Ουγκώ» στη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή

    Την Τετάρτη 28 Αυγούστου, οι Κήποι της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών υποδέχθηκαν την προτελευταία προβολή του 14ου Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕH για φέτος σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Plein-Air του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

    Το 14ο AOAFF powered by ΔΕΗ αφηγείται την «Ιστορία της Αντέλ Ουγκό» με την Ιζαμπέλ Ατζανί

    Το 14ο AOAFF powered by ΔΕΗ αφηγείται την «Ιστορία της Αντέλ Ουγκό» με την Ιζαμπέλ Ατζανί

    Ιζαμπέλ Ατζανί και Φρανσουά Τριφό ιχνηλατούν τα σκοτεινά μονοπάτια του πάθους σε μία κορυφαία σύμπραξη. Το 14ο Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ σας καλεί την Τετάρτη 28 Αυγούστου στους Κήπους της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής για να σας 'διηγηθεί' την 'Ιστορία της Αντέλ Ουγκώ'. Είσοδος ελεύθερη.

    14ο AOAFF powered by ΔΕΗ: Ένας αξέχαστος αποχαιρετισμός στη Τζίνα Ρόουλαντς

    14ο AOAFF powered by ΔΕΗ: Ένας αξέχαστος αποχαιρετισμός στη Τζίνα Ρόουλαντς

    Με φόντο την ολόφωτη Αθήνα και τον μεγαλειώδη νυχτερινό ουρανό, το 14ο Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ αποχαιρέτησε την σπουδαία Τζίνα Ρόουλαντς.

    14ο AOAFF powered by ΔΕΗ: Τιμητική προβολή της θρυλικής «Γκλόρια» με την Τζίνα Ρόουλαντς στην ταράτσα του ΕΜΣΤ

    14ο AOAFF powered by ΔΕΗ: Τιμητική προβολή της θρυλικής «Γκλόρια» με την Τζίνα Ρόουλαντς στην ταράτσα του ΕΜΣΤ

    Προς τιμή της υπέρτατης Τζίνα Ρόουλαντς το 14ο Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ διοργανώνει στις 22 Αυγούστου, στην ταράτσα του ΕΜΣΤ, μια προβολή της 'Γκλόρια' του Τζον Κασαβέτη. Είσοδος ελεύθερη.