aoaff

Συντονιστείτε! Το 14o Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ παρουσιάζει το «High Fidelity» στο Ζάππειο

Αυτή η πρεμιέρα θα μπει σίγουρα στο top 5 των κινηματογραφικών σας αναμνήσεων! Το 14ο Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ σας προσκαλεί στον εμβληματικό χώρο του Ζαππείου για να απολαύσετε το «High Fidelity» του Στίβεν Φρίαρς, τη ρομαντική κομεντί που μεγάλωσε μια μουσικόφιλη γενιά. Είσοδος ελεύθερη.

Το 14ο Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 17 Ιουνίου με μία ταινία - ευαγγέλιο για τους ανθρώπους που λατρεύουν τη μουσική, το σινεμά και τις λίστες! 

Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Βρετανού Νικ Χόρνμπι, το «High Fidelity» του Στίβεν Φρίαρς κυκλοφόρησε το 2000 κι αναδείχθηκε ως μια από τις καλύτερες ταινίες εκείνης της χρονιάς. Με πρωταγωνιστή τον Τζον Κιούζακ στον πιο χαρακτηριστικό ρόλο της καριέρας του, το φιλμ διατήρησε αναλοίωτο το νοσταλγικό, γλαφυρό ύφος του βιβλίου, αγαπήθηκε ακαριαία από το κοινό και παρέμεινε σταθερό σημείο αναφοράς της ποπ κουλτούρας. 

Γι'  αυτό την Δευτέρα 17 Ιουνίου φορέστε τα ακουστικά σας, την πιο μουσικόφιλη διάθεσή σας, ξεσκονίστε το αγαπημένο σας βινύλιο κι ελάτε στο Ζάππειο για να ανοίξουμε ξανά τις πόρτες του δισκάδικου Champions Vinyl: έναν κόσμο όπου η μουσική αποτελεί μέτρο αξιολόγησης των ανθρώπων κι έξοδο κινδύνου από τις ευθύνες της πραγματικότητας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ | ΖΑΠΠΕΙΟ
21:30 HIGH FIDELITY του Στίβεν Φρίαρς 
(2000 | 113’) 
Προαύλιος χώρος Ζαππείου Μεγάρου | Αθήνα 

Eκεί που νομίζαμε ότι είχαμε χάσει τον Στίβεν Φρίαρς, έπειτα από ένα σερί ευγενών αποτυχιών μέσα στη δεκαετία του ‘90, εκείνος επανήλθε δυναμικά στην κινηματογραφική επικαιρότητα όταν έπεσε στα χέρια του το μυθιστόρημα του Νικ Χόρνμπι με ήρωα τον Ρόμπ Γκόρντον, έναν νευρωσικό ιδιοκτήτη δισκοπωλείου που βιώνει πρόσφατο χωρισμό και νομίζει ότι του χρωστάει όλος ο κόσμος. Είναι λεπτός ο τρόπος του Φρίαρς, δεν γίνεται έκδηλη και καταγγελτική η ειρωνεία του και γι’ αυτό πολλοί παρερμηνεύουν το «Ηigh Fidelity», ειδικά στην εποχή μας. Ναι, προσεγγίζει τον Ρομπ με μια δόση τρυφερότητας, αλλά χλευάζει διαρκώς τον ναρκισσισμό του και στήνει όλη την ταινία σαν μια ιστορία (ημι)ενηλικίωσης, στο τέλος της οποίας ο ήρωας έχει αποβάλλει ένα μεγάλο μέρος των απωθητικών χαρακτηριστικών του.

Η πρόζα του Χόρνμπι είναι γεμάτη από ατάκες που άφησαν εποχή, ο πρωταγωνιστής Τζον Κιούζακ γνωρίζει το είδος της κομεντί και την ιδιοσυγκρασία αυτού του χαρακτήρα σαν την παλάμη του χεριού του και η μουσική, πανταχού παρούσα, κρατά αυτή την απολαυστική κομεντί σε υψηλές κινηματογραφικές συχνότητες. Γιάννης Βασιλείου

Σκηνοθεσία: Στίβεν Φρίαρς | Ηθοποιοί: Τζον Κιούζακ, Ιμπεν Χιέλε, Λίζα Μπονέ, Τζακ Μπλακ, Τζόαν Κιούζακ, Τιμ Ρόμπινς, Κάθριν Ζίτα-Τζόουνς | Διάρκεια: 113’ | Έτος Παραγωγής: 2000

To Αthens Open Air Film Festival ο πολυαγαπημένος καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός που διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) επιστρέφει στην πόλη, φωτεινό και γεμάτο ενέργεια!

Μείνετε συντονισμέν@ για την ανακοίνωση του πλήρους προγράμματους του 14ου Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ.

Για διαρκή ενημέρωση, νέες ανακοινώσεις και περισσότερες πληροφορίες συντονιστείτε στα site του cinemagazine.gr, του aiff.gr και του aoaff.gr και στις σχετικές σελίδες στα social media: Facebook AIFFInstagram Cinemagazine,  Instagram AIFFTwitter



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2024-06-11 13:40:07

    Διαβάστε επίσης

    14ο AOAFF powered by ΔΕΗ: Ένα κινηματογραφικό ταξίδι στο Τρένο στο Ρουφ με «Τσάι στη Σαχάρα»

    14ο AOAFF powered by ΔΕΗ: Ένα κινηματογραφικό ταξίδι στο Τρένο στο Ρουφ με «Τσάι στη Σαχάρα»

    Το 14ο Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ παρουσίασε σε έναν ιδανικό χώρο το 'Τσάι στη Σαχάρα' του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, μία από τις ωραιότερες ερωτικές ιστορίες του σινεμά.

    Το 14ο AOAFF powered by ΔΕΗ σας προσκαλεί για «Τσάι στη Σαχάρα» στο Τρένο στο Ρουφ

    Το 14ο AOAFF powered by ΔΕΗ σας προσκαλεί για «Τσάι στη Σαχάρα» στο Τρένο στο Ρουφ

    Το 14ο Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ προβάλλει την Πέμπτη 25 Ιουλίου το 'Τσάι στη Σαχάρα' του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι σε έναν ιδανικό χώρο, το Τρένο στο Ρουφ! Είσοδος ελεύθερη.

    Μία ολονυχτία προβολών κάτω από την πανσέληνο! Το 14ο AOAFF powered by ΔΕΗ στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

    Μία ολονυχτία προβολών κάτω από την πανσέληνο! Το 14ο AOAFF powered by ΔΕΗ στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

    Στην Πανσέληνο του Ελαφιού, την Κυριακή 21 Ιουλίου, το 14ο Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ διανυκτερεύει στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος με σινεμά από το σούρουπο ως την αυγή! Απαραίτητη προϋπόθεση, η διάθεση για ξενύχτι. Είσοδος ελεύθερη.

    14ο AOAFF powered by ΔΕΗ: Μία ατμοσφαιρική «ολονυχτία τρόμου» στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος

    14ο AOAFF powered by ΔΕΗ: Μία ατμοσφαιρική «ολονυχτία τρόμου» στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος

    Σάββατο βράδυ, 20 Ιουλίου, γεμίσατε το Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος με τις πολύ όμορφες παρουσίες σας και μείνατε μαζί μας ως τις 3 τα ξημερώματα, βλέποντας τις εκπληκτικές ταινίες που φιλοξένησε το 14ο Athens Open Air Film Festival Powered by ΔΕΗ στο πλαίσιο μιας ατμοσφαιρικής κινηματογραφικής ολονυχτίας. 🎬

    Το 14ο AOAFF Powered by ΔΕΗ σας καλεί το Σάββατο 20 Ιουλίου σε μια ολονυχτία κλασικού τρόμου που θα σας μείνει αξέχαστη

    Το 14ο AOAFF Powered by ΔΕΗ σας καλεί το Σάββατο 20 Ιουλίου σε μια ολονυχτία κλασικού τρόμου που θα σας μείνει αξέχαστη

    Εξοπλιστείτε με ψάθες, στρωσίδια, καρέκλες θαλάσσης και ελάτε να νικήσουμε κινηματογραφικά τον καύσωνα! Το 14ο Athens Open Air Film Festival Powered by ΔΕΗ σας προσκαλεί το βράδυ του Σαββάτου 20 Ιουλίου να ξενυχτήσουμε στο (ανακουφιστικά) δροσερό Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος. να ξαπλώσουμε στα γρασίδια, να μας φωτίζει όλο το βράδυ η πανσέληνος, να μας κεράσει απολαυστικές μπύρες η Fischer και να απολαύσουμε σε αποκατεστημένες κόπιες τρία κλασικά αριστουργήματα ατμόσφαιρας και τρόμου. Είσοδος ελεύθερη!

    14ο AOAFF powered by ΔΕΗ: Κινηματογραφικά ίχνη από «Πέντε Κόκκινες Τουλίπες» στη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή

    14ο AOAFF powered by ΔΕΗ: Κινηματογραφικά ίχνη από «Πέντε Κόκκινες Τουλίπες» στη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή

    Το 14ο Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ παρουσίασε σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Plein-Air του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος τις 'Πέντε Κόκκινες Τουλίπες' του Ζαν Στελί στους Κήπους της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής.