aoaff

13o AOAFF: Ανακοίνωση αφίσας και δύο μαγευτικών προβολών σε συνεργασία με τις ορχήστρες του El Sistema Greece

To Αthens Open Air Film Festival ο πολυαγαπημένος καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής εμπειρίας των κατοίκων και επισκεπτών της πρωτεύουσας, διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), με μεγάλο χορηγό τη Nova.

Η ΑΦΙΣΑ

Με χαρά παρουσιάζουμε σήμερα το δημιουργικό για την 13η έκδοση του Athens Open Air Film Festival, δια χειρός του σχεδιαστή οπτικής επικοινωνίας, Βασίλη Μέξη.

Η αφίσα με τα λόγια του δημιουργού της: 

«Tο Athens Open Air Film Festival είναι η ελευθερία του να “βρίσκουμε” το σινεμά όπου θέλουμε, σε μέρη που δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι μπορούσαμε να το συναντήσουμε. Είναι η ελευθερία της εμπειρίας μιας υπαίθριας προβολής. Η ελευθερία που μας δίνει η καλοκαιρινή νύχτα. Το AOAFF είναι ακόμα και η ελευθερία της ίδιας της φύσης που πλαισιώνει τις προβολές του. Κάθε φορά που ο προβολέας του Φεστιβάλ ανάβει στο σκοτάδι, εκατοντάδες βλέμματα στρέφονται και πετάνε προς αυτόν, σαν αιθέρια, μικροσκοπικά πλάσματα της νύχτας. Παίρνουν λίγο από το φως του και μια μαγική σκηνή έχει μόλις δημιουργηθεί». 

ΜΟΥΣΙΚΗ και ΣΙΝΕΜΑ 

Το 13ο Athens Open Air Film Festival, σε σύμπραξη με το εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece, ξεκινά το καλοκαιρινό του ταξίδι με δύο μοναδικές προβολές που υπόσχονται να ενώσουν τη μουσική και το σινεμά με τον πιο αξέχαστο τρόπο:

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ζωντανή μουσική συναυλία από την El Sistema Greece Youth Orchestra  (τα μέλη της ορχήστρας είναι παιδιά και νέοι ηλικίας από 9 έως 17)  η οποία θα ερμηνεύσει τα αγαπημένα της κομμάτια από όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας ένα ποικίλο ρεπερτόριο κλασικής και δημοφιλούς μουσικής γεμάτο χαρά στο προαύλιο του Ζαππείου. Το ευφορικό κλίμα θα συμπληρώσει ιδανικά η προβολή της πολυαγαπημένης ταινίας της Disney, Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ (THE LION KING) των Ρότζερ Αλερς και Ρομπ Μίνκοφ, με την οποία το Athens Open Air Film Festival συμμετέχει στον παγκόσμιο εορτασμό των 100 χρόνων της DISNEY.

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου, στο Θέατρο Κολωνού, θα απολαύσουμε τη συναυλία της 50μελούς El Sistema Greece Youth Orchestra (τα μέλη της ορχήστρας είναι παιδιά και νέοι ηλικίας από 11 έως 26) η οποία θα παρουσιάσει ζωντανά τα κομμάτια που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «B-ME: Blending Melodies:  Bridging Cultural Identities», όπου 15 συνθέτες με 15 μουσικούς από προσφυγικό ή μεταναστευτικό υπόβαθρο συν-δημιούργησαν αυθεντικές μουσικές συνθέσεις με στόχο να γεφυρώσουν τις διαφορετικές πολιτιστικές ταυτότητες. Την εντυπωσιακή συναυλία θα ακολουθήσει η προβολή της βραβευμένης με Όσκαρ και διαχρονικά δημοφιλούς ταινίας ΣΙΝΕΜΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ (NUOVO CINEMA PARADISO) του Τζουζέπε Τορνατόρε.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ | 20:30 | ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΖΑΠΠΕΙΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ  
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ DISNEY
20:00 - 21:00

Face Painting από την ομάδα Μουτζούρες για μικρούς και μεγάλους θεατές εμπνευσμένο από την ταινία
20:45
Ζωντανή μουσική συναυλία από την El Sistema Greece Youth Orchestra (τα μέλη της ορχήστρας είναι παιδιά και νέοι ηλικίας από 9 έως 17)  η οποία θα ερμηνεύσει αγαπημένα της κομμάτια από όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας ένα ποικίλο ρεπερτόριο κλασικής και δημοφιλούς μουσικής. (Διάρκεια: 45’)
21:30 
Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ των Ρότζερ Αλερς, Ρομπ Μίνκοφ

(The Lion King, 1994 | 88’) 
Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωτισμένη με αγγλικούς υπότιτλους

©Disney

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ | 20:30 | ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΩΝΟΥ (Λόφος Ιππίου Κολωνού) | ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ 
20:30

Η El Sistema Greece Youth Orchestra (τα μέλη της ορχήστρας είναι παιδιά και νέοι ηλικίας από 11 έως 26) θα παρουσιάσει ζωντανά τα κομμάτια που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «B-ME: Blending Melodies:  Bridging Cultural Identities», όπου 15 συνθέτες με 15 μουσικούς από προσφυγικό ή μεταναστευτικό υπόβαθρο συν-δημιούργησαν αυθεντικές μουσικές συνθέσεις με στόχο να γεφυρώσουν τις διαφορετικές πολιτιστικές ταυτότητες. (Διάρκεια: 50’)
21:20 
ΣΙΝΕΜΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ του Τζουζέπε Τορνατόρε
(Nuovo Cinema Paradiso, 1988 | 123’) 
Θέατρο Κολωνού (Λόφος Ιππίου, οδ. Ιωαννίνων & Καπανέως) | Αθήνα
​Σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών

Την πρεμιέρα θα συνοδεύσει απολαυστικά η σινεφίλ μπίρα Fischer, συνεχίζοντας και φέτος τη δροσιστική συνεργασία με το Αthens Open Air Film Festival.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα El Sistema Greece και το έργο B-Me: Blending Melodies:

Το El Sistema Greece (ESG) παρέχει πρόσβαση σε δωρεάν μουσική εκπαίδευση με σκοπό την κοινωνική ένταξη και ανάπτυξη. Εμπνευσμένο από τη μεθοδολογία του El Sistema στη Βενεζουέλα αλλά προσαρμοσμένο στο εκπαιδευτικό και κοινωνικό πλαίσιο της Ελλάδας, το El Sistema Greece χρησιμοποιεί τη μουσική ως εργαλείο κοινωνικής ένταξης και ολιστικής εκπαίδευσης, δουλεύοντας σε διαφορετικά περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένων των προσφυγικών δομών στην Αττική και την Κόρινθο. Από το 2016, περισσότεροι από 2.500 μαθητές από περισσότερες από 40 χώρες έχουν επωφεληθεί από το πρόγραμμα.

Η El Sistema Greece Youth Orchestra ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2017 με στόχο να προωθήσει τη μέγιστη κοινωνική ένταξη όλων των μελών της, να ενισχύσει την ασφαλή και ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ νέων από ποικίλα κοινωνικά περιβάλλοντα και να παρέχει μουσική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου. 

Το έργο B-Me: Blending Melodies υλοποιείται από το Sistema Cyprus, το El Sistema Greece και το Associação das Orquestras Sinfónicas Juveniles Sistema Portugal και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το B-Me ενώνει 15 συνθέτες με 15 μουσικούς από προσφυγικό ή μεταναστευτικό υπόβαθρο, οι οποίοι συν-δημιουργούν αυθεντικές μουσικές συνθέσεις, που γεφυρώνουν τις διαφορετικές πολιτιστικές ταυτότητες.

Στο έργο B-Me συμμετέχουν οι παρακάτω συνθέτες:
Από την Ελλάδα: Γιώργος Δούσης, Μαρία Γούβαλη, Ρωξάνη Χατζηδημητρίου, Ιωάννα Τόψη - Μουτεσίδου, Αλέξανδρος Γκόνης
Από την Κύπρο: Γιώργος Κάρβελλος, Άντης Σκορδής, Γεωργία Χριστοφόρου, Κυριακή Ιακωβίδου, Βόρις Σαρρής
Από την Πορτογαλία: Ana Seara, Mário Laginha, Anne Victorino d' Almeida, Carlos Garcia, Marta Domingues

Μείνετε συντονισμέν@ για την ανακοίνωση του πλήρους προγράμματος του 13ου Athens Open Air Film Festival από τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, με ένα ακόμα teaser από το φετινό φεστιβάλ: 
«Ανατομία μιας Πτώσης»: Ο πανηγυρικός Χρυσός Φοίνικας των Καννών κάνει πανελλήνια πρεμιέρα στο 13o Athens Open Air Film Festival

Για διαρκή ενημέρωση, νέες ανακοινώσεις και περισσότερες πληροφορίες συντονιστείτε στα site του cinemagazine.grτου aiff.gr και του aoaff.gr και στις σχετικές σελίδες στα social media: Facebook AIFFInstagram Cinemagazine,  Instagram AIFFTwitter.  Hμερομηνία δημοσίευσης: 2023-06-09 16:43:30

  Διαβάστε επίσης

  13o AOAFF: Αυλαία με το «Όσα Έσβησε ο Άνεμος» στους Κήπους της Γαλλικής Σχολής

  13o AOAFF: Αυλαία με το «Όσα Έσβησε ο Άνεμος» στους Κήπους της Γαλλικής Σχολής

  Η τελευταία προβολή του 13ου Athens Open Air Film Festival πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023 στους Κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών.

  13ο AOAFF: Το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα «Όσα Έσβησε ο Άνεμος» στη Γαλλική Σχολή

  13ο AOAFF: Το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα «Όσα Έσβησε ο Άνεμος» στη Γαλλική Σχολή

  Το 13ο Athens Open Air Film Festival προβάλλει το 'Όσα Έσβησε ο Άνεμος' του Ανρί Κολπί στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου. Είσοδος ελεύθερη, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Plein-Air του Γαλλικού Ινστιτούτου.

  13o AOAFF: Η στέψη της «Βασίλισσας Μαργκό» στην Ριβιέρα

  13o AOAFF: Η στέψη της «Βασίλισσας Μαργκό» στην Ριβιέρα

  Η τολμηρή 'κορωνίδα' της φιλμογραφίας του Πατρίς Σερό 'Βασίλισσα Μαργκό' προβλήθηκε την Τετάρτη 30 Αυγούστου στη Ριβιέρα, σε συνεργασία με το 7ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος!

  Επιτέλους λίγη ομορφιά: Το 13ο AOAFF παρουσιάζει την «Πεντάμορφη και το Τέρας» του Κοκτώ στη Γαλλική Σχολή

  Επιτέλους λίγη ομορφιά: Το 13ο AOAFF παρουσιάζει την «Πεντάμορφη και το Τέρας» του Κοκτώ στη Γαλλική Σχολή

  Το 13ο Athens Open Air Film Festival σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Plein-Air του Γαλλικού Ινστιτούτου παρουσιάζουν το ποιητικό κόσμημα του Ζαν Κοκτώ στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών την Πέμπτη 31 Αυγούστου. Είσοδος ελεύθερη.

  Το 13ο AOAFF παρουσιάζει την «Βασίλισσα Μαργκό» την Τετάρτη 30 Αυγούστου στη Ριβιέρα

  Το 13ο AOAFF παρουσιάζει την «Βασίλισσα Μαργκό» την Τετάρτη 30 Αυγούστου στη Ριβιέρα

  Το 13ο Athens Open Air Film Festival ανακοινώνει νέα ημερομηνία για την προβολή της επιβλητικής 'Βασίλισσας Μαργκό' του Πατρίς Σερό με τις αξέχαστες ερμηνείες των Ιζαμπέλ Ατζανί, Βίρνα Λίζι. Η ταινία θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην πλήρη διάρκειά της. Είσοδος ελεύθερη.

  13o AOAFF: Η Πανελλήνια πρεμιέρα του φετινού Χρυσού Φοίνικα «Ανατομία μιας Πτώσης»

  13o AOAFF: Η Πανελλήνια πρεμιέρα του φετινού Χρυσού Φοίνικα «Ανατομία μιας Πτώσης»

  Την Τετάρτη 23 Αυγούστου, το Athens Open Air Film Festival και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, σε συνεργασία με τη Spentzos Film, παρουσίασαν σε πανελλήνια πρεμιέρα τον πανηγυρικό φετινό Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών, ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΜΙΑΣ ΠΤΩΣΗΣ της Ζιστίν Τριέ στην ΑΙΓΛΗ Ζαππείου.