Χορέψτε μαζί με το «Η Παράσταση Αρχίζει» στο Athens Open Air!

Προσωπικό όσο κανένα άλλο έργο του κι άνευ όρων ερωτευμένο με το «8½» του Φελίνι, το μηδενιστικό, φαντασμαγορικό, αλλόκοτα ευχάριστο κι αχαλίνωτα σαρκαστικό ως προς τα ήθη της σόουμπιζ «All That Jazz», εξακολουθεί εδώ και 35 χρόνια να γιορτάζει με το ίδιο πάθος την αποχαιρετιστήρια επιστολή του Φόσι προς τα εγκόσμια πάθη του.

Πότε: Δευτέρα 28 Ιουλίου, στις 21.00
Πού: Θερινός Κινηματογράφος «Σινέ-Ελληνίς Cinemax», Λεωφόρος Κηφισίας 29 (δείτε το χάρτη παρακάτω)
Είσοδος Ελεύθερη

Ο καταξιωμένος χορογράφος και σκηνοθέτης Τζο Γκίντεον (Ρόι Σαίντερ) αρνείται πεισματικά να δει πως ζει μία εξουθενωτική καθημερινότητα, η οποία ορίζεται από τις πυρετώδεις προετοιμασίες για το επόμενο μιούζικαλ, το μοντάζ της τελευταίας του ταινίας και φυσικά τα μεγάλα πάθη του: τις γυναίκες, το τσιγάρο, το ποτό και τις αμφεταμίνες.

Στην ιστορία του χαρακτήρα που ερμηνεύει ανεπανάληπτα ο Σάιντερ, ο Μπομπ Φόσι εκμυστηρεύεται με αφοπλιστική ειλικρίνεια τη δική του προσωπική διαδρομή. Εκείνη, που τον καθιέρωσε ως έναν πρωτοπόρο χορογράφο και σκηνοθέτη του Μπρόντγουεϊ, η επιρροή του οποίου επέδρασε καθοριστικά στο μεταπολεμικό θεατρικό σανίδι του 20ου αιώνα. 

Για τους κινηματογραφόφιλους, ωστόσο, παραμένει ο δημιουργός του κορυφαίου, πιθανότατα, μιούζικαλ που φώτισε ποτέ τη μεγάλη οθόνη.

Προσωπικό όσο κανένα άλλο έργο του κι άνευ όρων ερωτευμένο με το «8½» του Φελίνι, το μηδενιστικό, φαντασμαγορικό, αλλόκοτα ευχάριστο κι αχαλίνωτα σαρκαστικό ως προς τα ήθη της σόουμπιζ «All That Jazz», εξακολουθεί εδώ και 35 χρόνια να γιορτάζει με το ίδιο πάθος την αποχαιρετιστήρια επιστολή του Φόσι προς τα εγκόσμια πάθη του, οκτώ χρόνια πριν συναντήσει το βιολογικό του τέλος. Ν.Σ.


 

Πρωτότυπος τίτλος: All That Jazz
Σκηνοθεσία: Μπομπ Φος
Πρωταγωνιστούν: Ρόι Σάιντερ, Τζέσικα Λανγκ, Ανν Ράινκινγκ
Έτος: 1979
Διάρκεια: 123'