Ένα από τα καλύτερα ελληνικά ντοκιμαντέρ των τελευταίων χρόνων στο Athens Open Air

Ο Γεράσιμος Ρήγας πέρασε 24 μήνες κινηματογραφώντας την εναλλαγή των εποχών μέσα από τα ανεπιτήδευτα στιγμιότυπα ζωής της οικογένειας Γιαννακού. Με λιτή και συγκινητική γλώσσα, προσεγγίζει τους ανθρώπους που ζουν σε έναν εγκαταλελειμμένο τόπο και αποφαίνεται πως η καρτερικότητα αποτελεί το νομοτελειακό ρυθμό της φύσης και του ανθρώπου.

Πότε: Τρίτη 24 Ιουνίου, στις 21.00
Πού: Κήπος Νομισματικού Μουσείου Αθηνών, Πανεπιστημίου 12 (δείτε το χάρτη παρακάτω)
Είσοδος Ελεύθερη

Το «Πάρβας – Άγονη γραμμή» περιγράφει την καθημερινότητα της οικογένειας Γιαννακού στη Χώρα του νησιού της Αμοργού.

Πρωταγωνιστής της ταινίας ο Δημήτρης Γιαννακός, γνωστός και σαν Πάρβας, διατηρεί εδώ και σαράντα χρόνια μαζί με τη γυναίκα και την κόρη του, το παραδοσιακό καφενείο της Χώρας.

Ο Γεράσιμος Ρήγας πέρασε 24 μήνες κινηματογραφώντας την εναλλαγή των εποχών μέσα από τα ανεπιτήδευτα στιγμιότυπα ζωής της οικογένειας Γιαννακού.

Με λιτή και συγκινητική γλώσσα, προσεγγίζει τους ανθρώπους που ζουν σε έναν εγκαταλελειμμένο τόπο και αποφαίνεται πως η καρτερικότητα αποτελεί το νομοτελειακό ρυθμό της φύσης και του ανθρώπου.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη: «Η ταινία αποτελεί το καταστάλαγμα μιας σταδιοδρομίας τριών τετάρτων του 20ου αιώνα και συνοψίζει τα κύρια χαρακτηριστικά του πρωταγωνιστή. Το ραφιναρισμένο γούστο και την αίσθηση ενός Αιγαιοπελαγίτη του 7ου π.Χ. αιώνα που επέζησε και έφτασε ως τις μέρες μας». Π.Γ.


 

Σκηνοθεσία: Γεράσιμος Ρήγας
Έτος: 2008
Διάρκεια: 78'