Βιώστε το συγκλονιστικό «Μεροκάματο του Φόβου» στο αποψινό Athens Open Air!

Το «Sorcerer» περιέχει μερικές από τις πιο συναρπαστικά σκηνοθετημένες σκηνές δράσης στην ιστορία του σινεμά, κάνει αποστομωτική χρήση των τεχνικών μέσων που είχε στη διάθεσή του (ήχος, μοντάζ, μουσική) και διατηρεί αυτούσια μια ένταση και μια ενέργεια που δεν το έχουν εγκαταλείψει, παρά τα 34 χρόνια που έχουν περάσει από την πρώτη του κυκλοφορία. Όπως πάντα, η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πότε: Πέμπτη 10 Ιουλίου, στις 21.00
Πού: Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου (δείτε το χάρτη παρακάτω)
Είσοδος Ελεύθερη

Το 1977, κι ενώ βρισκόταν στο απόλυτο δημιουργικό του απόγειο, μετά την επιτυχία του «Ανθρώπου από τη Γαλλία» και του «Εξορκιστή», ο Γουίλιαμ Φρίντκιν ανέλαβε να μεταφράσει το θρυλικό «Μεροκάματο του Φόβου» που είχε σκηνοθετήσει ο Ανρί Ζορζ Κλουζό το 1955 σε μια χολιγουντιανή υπερπαραγωγή των 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Διατήρησε, όμως, αναλλοίωτα το πεσιμιστικό κλίμα της πρωτότυπης ταινίας και την πλοκή τεσσάρων ανδρών οι οποίοι αναλαμβάνουν τη ριψοκίνδυνη αποστολή τού να μεταφέρουν ένα φορτίο εκρηκτικών μέσα από τις ζούγκλες της Αφρικής.

Χαλαρή διασκευή στο κλασικό φιλμ του Κλουζό, το «Sorcerer» περιέχει μερικές από τις πιο συναρπαστικά σκηνοθετημένες σκηνές δράσης στην ιστορία του σινεμά, κάνει αποστομωτική χρήση των τεχνικών μέσων που είχε στη διάθεσή του (ήχος, μοντάζ, μουσική) και διατηρεί αυτούσια μια ένταση και μια ενέργεια που δεν το έχουν εγκαταλείψει, παρά τα 34 χρόνια που έχουν περάσει από την πρώτη του κυκλοφορία.

Ακόμη περισσότερο, ωστόσο, αξίζει επιτέλους να ανακαλυφθεί από μια νεώτερη γενιά θεατών, ή καλύτερα από ένα ευρύτερο κοινό, αφού στην εποχή του υπήρξε μεγάλη εισπρακτική αποτυχία και μόλις πρόσφατα άρχισε να αναγνωρίζεται ως το χαμένο διαμάντι της καριέρας του Γουίλιαμ Φρίντκιν. Λ.Κ.  


 

Πρωτότυπος τίτλος: Sorcerer
Σκηνοθεσία: Γουίλιαμ Φρίντκιν
Πρωταγωνιστούν: Ρόι Σάιντερ, Μπρούνο Κρέμερ, Φρανσίσκο Ραμπάλ
Έτος: 1977
Διάρκεια: 121'