aoaff

«Ο Άνθρωπος του Θεού» σε μεγαλειώδη πρεμιέρα στο 11ο Athens Open Air Film Festival

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι και λαμπεροί σταρ φώτισαν τον εμβληματικό χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου.

Η σκηνοθέτις, Γελένα Πόποβιτς, ο συνθέτης, Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ, η Διευθ. Σύμβουλος της Feelgood Ent., Ειρήνη Σουγανίδου, η παραγωγός και δημοσιογράφος, Μαρία Γιαχνάκη, η σκηνογράφος, Εύα Νάθενα, ο παραγωγός, Κώστας Λαμπρόπουλος και το εκλεκτό καστ: Χρήστος Λούλης, Νικήτας Τσακίρογλου, Μαρθίλια Σβάρνα, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Τόνια Σωτηροπούλου, Κορίνα Άννα Γκουγκουλή, Μάνος Γαβράς, Αλέξανδρος Μυλωνάς και Μιχάλης Μητρούσης

Το καλοκαιρινό του κινηματογραφικό ταξίδι ολοκλήρωσε την Τρίτη 24 Αυγούστου το 11ο Athens Open Air Film Festival με μια λαμπερή και κατανυκτική προβολή της πιο πολυαναμενόμενης ελληνικής ταινίας για την φετινή σεζόν, «Ο Άνθρωπος του Θεού» («Man of God»), παρουσία της σκηνοθέτιδας, Γελένα Πόποβιτς, του θρυλικού συνθέτη, Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ, δημοφιλών Ελλήνων και Ελληνίδων ηθοποιών από το καστ και υψηλών προσκεκλημένων από το χώρο του κινηματογράφου και του πολιτισμού.

Το κοινό καλωσόρισε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Athens Open Air Film Festival και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, Λουκάς Κατσίκας, ευχόμενος «καλό ταξίδι σε μια ταινία που υπόσχεται και την οποία ελπίζουμε τις επόμενες μέρες να γεμίσει μαζικά με θεατές τις κινηματογραφικές αίθουσες, χώρους πολιτισμού που αυτή τη στιγμή χρειάζονται την παρουσία και την προστασία μας περισσότερο από ποτέ». Ευχαρίστησε θερμά τη Διευθύντρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, κα Αικατερίνη Δελλαπόρτα, για τη φιλοξενία στον ειδυλλιακό κήπο του Μουσείου καθώς και άπαντες τους συνεργάτες του Athens Open Air Film Festival που συνέβαλαν για ένα ακόμη καλοκαίρι στο πολύτιμο είδος πολιτιστικού τουρισμού που εδώ και χρόνια υπερασπίζεται και προσφέρει το Φεστιβάλ - θεσμός της πόλης.

Στη συνέχεια κάλεσε κοντά του τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της εταιρείας Feelgood Entertainment, κα Ειρήνη Σουγανίδου, η οποία ευχαρίστησε θερμά όλους όσους υποστήριξαν τη δημιουργία της ταινίας και καλωσόρισε επί σκηνής τη σκηνοθέτιδα με τους παρευρισκόμενους ηθοποιούς. Μετά την προβολή ακολούθησε Q & A με τη σκηνοθέτιδα, Γελένα Πόποβτις και τον συνθέτη της ταινίας, Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ

Την προβολή τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Τουρισμού, κος Χάρης Θεοχάρης, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής, κα Μαίρη Βιδάλη, η Διευθύντρια του Γραφείου Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, κα Ορσία Σοφρά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, κος Γιώργος Γαμπρίτσος, ο Οικονομικός Διευθυντής του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κος Γιώργος Καραχάλιος, η Διευθύντρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, κα Αικατερίνη Δελλαπόρτα, η Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Εταιρείας Αθηνών, κα Μαρία Μπόμπολα, ο Senior Advisor της Lazard Group, κος John Kynigopoulos, η Προϊσταμένη του Τομέα Ενημέρωσης και προβολής του κοινοβουλευτικού έργου στο κανάλι της Βουλής, κα Αλεξία Κουλούρη, η  Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ινστιτούτου «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός», παραγωγός και δημοσιογράφος, κα Μαρία Γιαχνάκη, οι ηθοποιοί Χρήστος Λούλης και Έμιλυ Κολιανδρή, Νικήτας Τσακίρογλου και Χρυσούλα Διαβάτη, Μαρθίλια Σβάρνα, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχάλης Μητρούσης, Τόνια Σωτηροπούλου συνοδευόμενη από τον τραγουδοποιό, Κωστή Μαραβέγια, Κορίνα Άννα Γκουγκουλή, Μάνος Γαβράς, η σκηνογράφος, Εύα Νάθενα και ο παραγωγός, Κώστας Λαμπρόπουλος, ο παραγωγός Alexandros Potter, ο ποιητής και θεατρικός συγγραφέας, Τίτος Πατρίκιος καθώς και ο ποδοσφαιριστής, Νίκος Σαργκάνης.

Η ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού» («Man of God») κυκλοφορεί στους κινηματογράφους στις 26 Αυγούστου 2021 από τη Feelgood Entertainment.

Για διαρκή ενημέρωση, νέες ανακοινώσεις και περισσότερες πληροφορίες συντονιστείτε στα site του cinemagazine.gr, του aiff.gr και του aoaff.gr και στις σχετικές σελίδες στα social media: Facebook AIFFInstagramTwitter.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2021-08-26 14:40:23

    Διαβάστε επίσης

    13o AOAFF: Αυλαία με το «Όσα Έσβησε ο Άνεμος» στους Κήπους της Γαλλικής Σχολής

    13o AOAFF: Αυλαία με το «Όσα Έσβησε ο Άνεμος» στους Κήπους της Γαλλικής Σχολής

    Η τελευταία προβολή του 13ου Athens Open Air Film Festival πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023 στους Κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών.

    13ο AOAFF: Το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα «Όσα Έσβησε ο Άνεμος» στη Γαλλική Σχολή

    13ο AOAFF: Το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα «Όσα Έσβησε ο Άνεμος» στη Γαλλική Σχολή

    Το 13ο Athens Open Air Film Festival προβάλλει το 'Όσα Έσβησε ο Άνεμος' του Ανρί Κολπί στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου. Είσοδος ελεύθερη, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Plein-Air του Γαλλικού Ινστιτούτου.

    13o AOAFF: Η στέψη της «Βασίλισσας Μαργκό» στην Ριβιέρα

    13o AOAFF: Η στέψη της «Βασίλισσας Μαργκό» στην Ριβιέρα

    Η τολμηρή 'κορωνίδα' της φιλμογραφίας του Πατρίς Σερό 'Βασίλισσα Μαργκό' προβλήθηκε την Τετάρτη 30 Αυγούστου στη Ριβιέρα, σε συνεργασία με το 7ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος!

    Επιτέλους λίγη ομορφιά: Το 13ο AOAFF παρουσιάζει την «Πεντάμορφη και το Τέρας» του Κοκτώ στη Γαλλική Σχολή

    Επιτέλους λίγη ομορφιά: Το 13ο AOAFF παρουσιάζει την «Πεντάμορφη και το Τέρας» του Κοκτώ στη Γαλλική Σχολή

    Το 13ο Athens Open Air Film Festival σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Plein-Air του Γαλλικού Ινστιτούτου παρουσιάζουν το ποιητικό κόσμημα του Ζαν Κοκτώ στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών την Πέμπτη 31 Αυγούστου. Είσοδος ελεύθερη.

    Το 13ο AOAFF παρουσιάζει την «Βασίλισσα Μαργκό» την Τετάρτη 30 Αυγούστου στη Ριβιέρα

    Το 13ο AOAFF παρουσιάζει την «Βασίλισσα Μαργκό» την Τετάρτη 30 Αυγούστου στη Ριβιέρα

    Το 13ο Athens Open Air Film Festival ανακοινώνει νέα ημερομηνία για την προβολή της επιβλητικής 'Βασίλισσας Μαργκό' του Πατρίς Σερό με τις αξέχαστες ερμηνείες των Ιζαμπέλ Ατζανί, Βίρνα Λίζι. Η ταινία θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην πλήρη διάρκειά της. Είσοδος ελεύθερη.

    13o AOAFF: Η Πανελλήνια πρεμιέρα του φετινού Χρυσού Φοίνικα «Ανατομία μιας Πτώσης»

    13o AOAFF: Η Πανελλήνια πρεμιέρα του φετινού Χρυσού Φοίνικα «Ανατομία μιας Πτώσης»

    Την Τετάρτη 23 Αυγούστου, το Athens Open Air Film Festival και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, σε συνεργασία με τη Spentzos Film, παρουσίασαν σε πανελλήνια πρεμιέρα τον πανηγυρικό φετινό Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών, ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΜΙΑΣ ΠΤΩΣΗΣ της Ζιστίν Τριέ στην ΑΙΓΛΗ Ζαππείου.