aoaff
 

American Graffiti (1973)

Πότε: Τετάρτη 1 Ιουλίου | 21:30 (προβολή DRIVE-IN)
Πού: Προαύλιος χώρος θεάτρου Λυκαβηττού | Είσοδος Ελεύθερη

Σκηνοθεσία: Τζορτζ Λούκας
Πρωταγωνιστούν: Ρίτσαρντ Ντρέιφους, Ρον Χάουαρντ, Πολ Λε Ματ, Κάντι Κλαρκ, Χάρισον Φορντ
Έτος παραγωγής: 1973 
Διάρκεια: 110'

Πριν ταξιδέψει στον μακρινό γαλαξία του «Star Wars», ο Τζορτζ Λούκας έστρεψε την κάμερά του σε κάτι μικρότερο, αλλά ουσιώδες. Το «American Graffiti» σε παραγωγή του κολλητού του Φράνσις Φορντ Κόπολα συλλαμβάνει το ανέμελο πνεύμα του 1962 με ένα χαμηλό προϋπολογισμό 750 χιλιάδων δολαρίων και αποτελεί τη γλυκόπικρη καρτ-ποστάλ της Αμερικής, λίγο πριν την οικονομική και κοινωνική λοξοδρόμηση. Στα επόμενα δυο χρόνια, η χώρα θα έμπαινε στον πόλεμο του Βιετνάμ και ο πρόεδρος Τζον Κένεντι θα έπεφτε θύμα δολοφονίας.  

Σαν ένα εθιστικό ροκ εν ρολ τραγούδι, το «American Graffiti» στοιχειοθετεί την εφηβική αθωότητα και τη νεανική ορμή μιας παρέας λίγο πριν την ενηλικίωση, τη χρονική στιγμή που έρχεται αντιμέτωπη με την αβεβαιότητα των επιλογών που την ορίζουν. Τα ντράιβ-ιν, τα φωτισμένα με παστέλ neon χρώματα εστιατόρια, οι σερβιτόρες με πατίνια και οι σχολικοί χοροί δεν προετοιμάζουν τελικά ένα αισιόδοξο μέλλον, αλλά τοποθετούν αναπόδραστα μία νοσταλγική τελεία. Το πλήθος των χαρακτήρων χάνει το δίχτυ ασφαλείας των κωμικών στιγμών και του βεβιασμένου κεφιού. Στο φινάλε όλοι οφείλουν να μεγαλώσουν και η εποχή της αθωότητας φτάνει στο αμετάκλητο τέλος της.

Μέχρι να συμβεί αυτό, όμως, ο Λούκας κλείνει τον ορισμό του ξένοιαστου, γλυκόπικρου και νοσταλγικού φιλμ σε έναν υπέροχο ύμνο στη νιότη. Δυναμιτίζει την οθόνη με ένα αφοπλιστικό, τριπλά πλατινένιο σάουντρακ με τις υπογραφές των The Beach Boys, Τσακ Μπέρι, The Platters και χαρίζει στο κοινό λαμπερά «νεανικά συνθήματα» ενός εκλεκτού επιτελείου μελλοντικών πρωταγωνιστών (Ρίτσαρντ Ντρέιφους, Χάρισον Φορντ, Ρον Χάουαρντ, Κάθλιν Κουίνλαν). Πάνος Γκένας

Προβολή με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα. Την ταινία μάς παραχωρεί η Tulip Entertainment. 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ για την προσέλευση του κοινού στις προβολές

Προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας και η ομαλή ροή των θεατών μας στις προβολές, σας ενημερώνουμε ότι: 

- Η είσοδος στον χώρο προβολής θα πραγματοποιείται μόνο με ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ και με αυστηρή τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων μεταξύ των ενδιαφερόμενων θεατών. 

- Για την προβολή του DRIVE-IN στον Λυκαβηττό η διανομή των δελτίων εισόδου θα πραγματοποιηθεί ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ. Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

για αυτοκίνητο εδώ: https://forms.gle/xfDCG8adtnjFaBG98

για μοτοσικλέτα εδώ: https://forms.gle/TZ8VVCywuCNfAB838



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2020-06-18 14:11:34