aoaff
 

Ο Λι Μάρβιν στην πλατεία Αυδή! Το Athens Open Air Film Festival παρουσιάζει τον «Επαναστάτη του Αλκατράζ»

Μία ταινία-σταθμός «δραπετεύει» την Τρίτη 2 Ιουλίου στο 9ο Athens Open Air Film Festival! Ο «Επαναστάτης του Αλκατράζ» έρχεται στην πλατεία Αυδή. Είσοδος ελεύθερη | Ώρα έναρξης 21:30.

Ο Λι Μάρβιν επιστρέφει από τους νεκρούς για να τακτοποιήσει ανοιχτούς λογαριασμούς με τους ζωντανούς. Τα βήματά του αντηχούν σε ατέλειωτες οικοδομικές επιφάνειες, μια τσιμεντένια ζούγκλα των μεγαλουπόλεων μέσα στην οποία ο ήρωας γλιστρά σαν σκιά στη διάρκεια μιας σιωπηλής και βίαιης αποστολής. Ο Τζον Μπούρμαν («Όταν Ξέσπασε η Βία») ακολουθεί το σκληροτράχηλο φάντασμά του κατά πόδας, επαναπροσδιορίζοντας στην πορεία ένα ολόκληρο είδος. Επικαλούμενος τις φορμαλιστικές καινοτομίες του Νέου Κύματος και τις υπαρξιακές γεωμετρίες των δημιουργιών του Αντονιόνι, ο Βρετανός σκηνοθέτης ανατρέπει οτιδήποτε γνωρίζαμε για το φιλμ νουάρ με μια αξιοθαύμαστη πειραματική διάθεση.

Το εξπρεσιονιστικό σκοτάδι δίνει τη θέση του στο λαμπερό καλιφορνέζικο φως, η ασφυκτική χρήση του ντεκόρ υποχωρεί μπροστά σε μια widescreen πλανοθεσία των ανοιχτών χώρων και η γραμμική αφήγηση σκορπίζει σε άτακτα χωροχρονικά κομμάτια. Μέχρι σήμερα, παραπάνω από πενήντα χρόνια αφότου κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, το «Point Blank» δεν αποτελεί μοναχά έναν ριζοσπαστικό σταθμό του είδους, αλλά εξακολουθεί να εκπροσωπεί μια συναρπαστική θεωρία του μοντέρνου για το σινεμά. Όσο για τον Λι Μάρβιν, που περιφέρεται στωικός, τραχύς και γρανιτένιος αγγελιαφόρος θανάτου σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, δεν υπάρχουν αρκετές λέξεις για να περιγράψουν πόσο ανυπέρβλητα cool είναι. Λουκάς Κατσίκας

Προβολή στο πλαίσιο του αφιερώματος «British 80» σε συνεργασία με το British Council.

Σκηνοθεσία: Τζον Μπούρμαν | Πρωταγωνιστούν: Λι Μάρβιν, Άντζι Ντίκινσον, Κίναν Γουίν, Κάρολ Ο' Κόνορ, Τζον Βέρνον | Διάρκεια: 92'

Πότε: Τρίτη 2 Ιουλίου | 21:30
Πού: Πλατεία Αυδή | Είσοδος Ελεύθερη

Το 9th Athens Open Air Film Festival πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) με προβολές, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε ξεχωριστές γωνιές της πόλης, αρχαιολογικούς χώρους, άλση, πλατείες και μερικά από τα ομορφότερα μουσεία και σημεία της Αθήνας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η μπύρα Fischer δροσίζει τις προβολές του Φεστιβάλ!

Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα του 9ου Athens Open Air Film Festival



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-01 16:06:54