aoaff
 

Η κινηματογραφική προβολή του καλοκαιριού έφτασε! Η «Χαμένη Λεωφόρος» στο λόφο του Λυκαβηττού!

Πιστό στη μοναδική συνήθεια που πρώτο εκείνο θέσπισε στην πόλη, το 9ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας επιστρέφει στον Λυκαβηττό για ακόμη μια φαντασμαγορική προβολή-εμπειρία. Παρασκευή 5 Ιουλίου, στις 21:30, η «Χαμένη Λεωφόρος» του Ντέιβιντ Λιντς θα παιχτεί με μαγευτικό φόντο τη νυχτερινή πόλη. Είσοδος ελεύθερη. Σπεύσατε εγκαίρως για να εξασφαλίσετε θέση.

Σινεμά ως χειρονομία καθαρής μαγείας, άλωση του υποσυνείδητου μέσα από την εμπειρία παρακολούθησης μιας ταινίας, σκηνοθεσία που χειραγωγεί τα τεχνικά μέσα της στην υπηρεσία μιας απόλυτης μυσταγωγίας, ατμόσφαιρα πλησίον της υπναγωγίας, διαβολική ικανότητα του κινηματογραφικού μέσου να δημιουργεί παραισθησιογόνες και σκοτεινές αντανακλάσεις της πραγματικότητας: Για την πιο περιπετειώδη μεριά του κοινού, η «Χαμένη Λεωφόρος» είναι όλα τα παραπάνω. Για την πιο φρόνιμη και παραδοσιακή μερίδα, είναι η σχεδόν ακατανόητη ιστορία ενός σαξοφωνίστα ο οποίος φυλακίζεται κατηγορούμενος για τον φόνο της γυναίκας του και, κλεισμένος στο κελί του, μεταμορφώνεται άξαφνα κάποιο βράδυ σε έναν άγνωστο νεαρό.

Ο Λιντς ζητά από τους θεατές του να υποδεχτούν αυτό το αφηγηματικό παράδοξο, να αγκαλιάσουν την απότομη ρήξη με τη λογική και να αποκωδικοποιήσουν μόνοι τα αινίγματα που επιφυλάσσει η πλοκή. Παράλληλα όμως επιθυμεί και επιτυγχάνει την απόλυτη υποβολή τους μέσα από μια διήγηση τρόμου που κλείνει το μάτι στο πώς ολόκληρο το σινεμά τρυπώνει στο ασυνείδητο καθενός μας και η οποία κατορθώνει να αναπαραστήσει με όρους φιλμικούς μια κατάσταση βγαλμένη από τις σελίδες των βιβλίων της ψυχανάλυσης.

Πάνω απ’ όλα, ωστόσο, η «Χαμένη Λεωφόρος» παραμένει καθ΄όλη τη διάρκειά της ένας πυκνός εφιάλτης από τον οποίο έχεις τουλάχιστον την ανακουφιστική σκέψη ότι μπορείς ανά πάσα στιγμή να ξυπνήσεις. Όμως η αξέχαστη φιγούρα του δαιμονικού Ρόμπερτ Μπλέικ, οι κίτρινες λωρίδες σε μια νυχτερινή άσφαλτο προς το άγνωστο, το ανησυχητικό σκοτάδι στο διάδρομο ενός διαμερίσματος ή ένα απομονωμένο σπίτι που τινάζεται στον αέρα για να επιστρέψει αμέσως μετά στην αρχική του μορφή είναι εικόνες που δεν σβήνονται εύκολα από το μυαλό. Συνοδεύουν τον θεατή μετά την έξοδό του από την αίθουσα. Και τον ακολουθούν επίμονα καθώς επιστρέφει στον έξω κόσμο. Λουκάς Κατσίκας

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λιντς | Πρωταγωνιστούν: Μπιλ Πούλμαν, Πατρίσια Αρκέτ, Μπαλτάζαρ Γκέτι, Ρόμπερτ Μπλέικ, Ρόμπερτ Λότζια | Διάρκεια: 134’  

Πότε: Παρασκευή 5 Ιουλίου | 21:30
Πού: Λυκαβηττός | Είσοδος Ελεύθερη

Απαραίτητες διευκρινίσεις για την αποψινή προβολή

Για λόγους ασφαλείας της προβολής αλλά και για τη δυνατότητα διέλευσης των οχημάτων έκτακτης ανάγκης έχουμε αποκλεισμό της πρόσβασης και στάθμευσης αυτοκινήτων στο χώρο του πάρκινγκ του Λυκαβηττού. 

Η προβολή θα γίνει στο χώρο του πάρκινγκ του θεάτρου με φόντο την πόλη. Επειδή η τροχαία θα σταματά τα αυτοκίνητα στην αρχή του λόφου θα μπορείτε να παρκάρετε στον περιφερειακό ή στην πίσω πλευρά του λόφου. Μετά θα χρειαστεί να περπατήσετε ή αν επιθυμείτε να πάρετε ταξί.

H διέλευση ταξί που αποβιβάζουν θεατές στο λόφο του Λυκαβηττού θα επιτρέπεται. Η στάθμευση αυτοκινήτων Ι.Χ. θα απαγορεύεται. Εξαίρεση αποτελούν τα οχήματα με το χαρακτηριστικό σήμα ΑμεΑ.  

Το 9th Athens Open Air Film Festival πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) με προβολές, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε ξεχωριστές γωνιές της πόλης, αρχαιολογικούς χώρους, άλση, πλατείες και μερικά από τα ομορφότερα μουσεία και σημεία της Αθήνας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η μπύρα Fischer δροσίζει τις προβολές του Φεστιβάλ!

Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα του 9ου Athens Open Air Film Festival



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-04 14:36:35