aoaff
 

Νύχτες αγωνίας! Τo 8o Athens Open Air Film Festival επιστρέφει με «Συλλέκτη» στο Θέατρο Ρεματιάς

Το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας αφήνει πίσω τις διακοπές και παρουσιάζει την πιο απροσμένη ταινία στην καριέρα του Γουίλιαμ Γουάιλερ, τον «Συλλέκτη» με τον Τέρενς Σταμπ, στο ειδυλλιακό Θέατρο Ρεματιάς απόψε Τετάρτη 22 Αυγούστου στις 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

Σε ένα σπίτι, κάπου στη βρετανική εξοχή, η ησυχία που επικρατεί στο εξωτερικό του δε μπορεί να προϊδεάσει κανέναν για το τί συμβαίνει στο εσωτερικό του. Ο ιδιοκτήτης, ένας νεαρός και μοναχικός άνδρας (Τέρενς Σταμπ), έχει απαγάγει μια φοιτήτρια καλών τεχνών (Σαμάνθα Έγκαρ) αλλά της φέρεται τον περισσότερο καιρό με τρόπους που θα ζήλευαν και τα καλύτερα ξενοδοχεία. Σκοπός του είναι να κερδίσει την αγάπη της, ακόμη και με τη βία αν χρειαστεί, λειτουργώντας ως παρατηρητής συμπεριφοράς, όπως ακριβώς έκανε για χρόνια με τις πεταλούδες, συλλέγοντας σπάνια είδη, μέχρι που αντιλήφθηκε πως ήταν πιο ενδιαφέρον να συλλέγει γυναίκες.

Δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ και ένας από τους κορυφαίους δημιουργούς της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, ο Γουίλιαμ Γουάιλερ άφησε στην άκρη τους κοινωνικούς προβληματισμούς του ομότιτλου βιβλίου του Τζον Φόουλς, πάνω στους οποίους χτίζονταν μια απαισιόδοξη πρόβλεψη για την ανθρώπινη συμπεριφορά, και επικεντρώθηκε στη συνύπαρξη των δύο κεντρικών χαρακτήρων, φτιάχνοντας μια ασυνήθιστη (και μοναδική στο είδος της) ερωτική ταινία, μέσα από τη σύγκρουση διαφορετικών κοσμοθεωριών. Ο μηδενιστής απαγωγέας, που δεν βλέπει διαφορές ανάμεσα σε ανθρώπους και έντομα απέναντι στο γεμάτο σφρίγος και ζωντάνια θύμα του, συνθέτουν ένα τολμηρό δίπολο, φωτισμένο με ζωηρά χρώματα σε σκηνές που αντιπαραθέτουν τη σκληρή κόντρα με την αμήχανη τρυφερότητα, κάνοντας τον θεατή να ξεχνά πως βλέπει την αφήγηση μιας ιστορίας τρόμου και να αφήνεται πάνω στην παρατήρηση μιας πολύπλοκης, εν δυνάμει, σχέσης. Τάσος Μελεμενίδης

Aφιέρωμα «Κλασικά Εικονογραφημένα» σε συνεργασία με το British Council

Σκηνοθεσία: Γουίλιαμ Γουάιλερ | Πρωταγωνιστούν: Τέρενς Σταμπ, Σαμάνθα Έγκαρ | Διάρκεια: 119'

Πότε: Τετάρτη 22 Αυγούστου | 21:00 | Πού: Θέατρο Ρεματιάς (Ναρκίσσων 2-8, Χαλάνδρι) | Είσοδος Ελεύθερη



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2018-08-22 10:28:56