aoaff
 

Tο «Fight Club» με θέα την Αθήνα! Σήμερα το Athens Open Air Film Festival πάει Λυκαβηττό

Το 8o Athens Open Air Film Festival επιστρέφει στο Λυκαβηττό με το «Fight Club», την Τετάρτη 1 Αυγούστου στις 21:30. Είσοδος ελεύθερη.

Κυρίες και κύριοι, ας αντιτεθούμε στο πρώτο κανόνα του «Fight Club». Μιλάμε γι' αυτό! Σχεδόν είκοσι χρόνια μιλάμε γι' αυτό και σήμερα Τετάρτη 1 Αυγούστου λέμε να ξαναεπισκεφθούμε τον Τάιλερ και την παρέα του με θέα την Αθήνα.

Στην εκπνοή των '90s και λίγο πριν την άφιξη της νέας χιλιετίας, εμφανίστηκε από μεγάλο χολιγουντιανό στούντιο μια προκλητική ταινία που έμελλε να γίνει αντικείμενο λατρείας, μίσους και ενδελεχούς μελέτης. Το «Fight Club», υπήρξε η ηλεκτρισμένη αυτοψυχανάλυση του κοινωνικά ευνουχισμένου Gen-X-er, που έβλεπε την επανάσταση που πάντα ονειρευόταν να κάνει στη ζωή του να συμβαίνει ως αποκύημα της φαντασίας του. Και σαν εκδήλωση της απόλυτης καταπιεσμένης φαντασίωσης ολόκληρου του αρσενικού Δυτικού πολιτισμού του τέλους του 20ου αιώνα, η ταινία πρότεινε την κατάρριψη δομών, συμβόλων, ιδεολογίας, μέσα από την παράδοξη ιστορία ενός καταπιεσμένου άντρα ο οποίος ψάχνει διέξοδο στη ζωή του και τη βρίσκει μέσα από τις παράνομες (και προοδευτικά όλο και πιο ανήθικες) δράσεις μιας μυστικής πυγμαχικής λέσχης.

«Είμαστε πραγματικά ελεύθεροι να κάνουμε οτιδήποτε μόνο αφότου έχουμε χάσει τα πάντα» είναι το απόλυτο μότο της ταινίας, μεταδιδόμενο από στόμα σε στόμα και γραμμένο σε τοίχους, θρανία και λευκώματα. Όμως αν η εκρηκτική δημιουργία του Φίντσερ δίδαξε κάτι, πέρα αμφιβολιών και διφορούμενων ερμηνειών, είναι πως σε ένα απονεκρωμένο σύγχρονο περιβάλλον αυτό που αποτελεί γιατρειά δεν είναι η νίκη - είναι η πάλη. Η γροθιά.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Φίντσερ | Πρωταγωνιστούν: Έντουαρντ Νόρτον, Μπραντ Πιτ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Τζάρεντ Λέτο | Διάρκεια: 139'

Πότε: Τετάρτη 1 Αυγούστου | 21:30 | Πού: Προαύλιος χώρος Θεάτρου Λυκαβηττού | Είσοδος Ελεύθερη

Για λόγους ασφαλείας της προβολής αλλά και για τη δυνατότητα διέλευσης των οχημάτων έκτακτης ανάγκης έχουμε αποκλεισμό της πρόσβασης των αυτοκινήτων στο χώρο του πάρκινγκ του Λυκαβηττού. Εξαίρεση αποτελούν τα οχήματα με το χαρακτηριστικό σήμα ΑμεΑ.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-27 16:08:15