aoaff
 

Επιστρέψαμε! Απόψε το 10ο AOAFF παρουσιάζει την «Ανατομία ενός Εγκλήματος» στο Σινέ Ριβιέρα

Το 10ο Athens Open Air Film Festival επιστρέφει την Τρίτη 18 Αυγούστου με ένα από τα κορυφαία δικαστικά δράματα όλων των εποχών, την «Ανατομία Ενός Εγκλήματος» του Ότο Πρέμινγκερ στο Σινέ Ριβιέρα. 

Ένας αφιλόδοξος δικηγόρος περασμένης αίγλης, που προτιμά να ψαρεύει, να παίζει πιάνο και να κάνει παρέα με τον αλκοολικό συνάδελφό του, αναλαμβάνει την υπόθεση της δολοφονίας ενός άντρα από έναν αξιωματικό του αμερικανικού στρατού. Μοναδικό ελαφρυντικό του τελευταίου η εν βρασμώ πράξη, αφού ο άντρας είχε βιάσει την σύζυγό του. 

Μιλώντας για την «Ανατομία ενός Εγκλήματος» βρίσκεσαι ενώπιον ενός εκ των κορυφαίων δικαστικών δραμάτων, αν όχι του κορυφαίου. Βέβαια αυτό δεν ορίζει καλά και σώνει και το μελλοντικό status μιας ταινίας. Κάθε κοινό χρειάζεται να πειστεί, για να μην πούμε και για ένα ειδικό κοινό στην συνείδηση του οποίου οι δάφνες του παρελθόντος αποτελούν επιβαρυντικό στοιχείο. Ωστόσο η δημιουργία του Όττο Πρέμινγκερ, ως σήμερα τουλάχιστον, έχει κερδίσει το στοίχημα των 61 χρόνων που μας χωρίζουν από την γέννησή της. 

Η λεπτομερής, ακανθώδης (σήμερα ακόμα περισσότερο!) υπόθεση, το θέμα του βιασμού, η αναλυτική, μεθοδική παρουσίαση της διαδικασίας, η χαρακτηρολογία, η αμετακίνητη ανθρωπιστική πυξίδα, είναι όλα τους σε κατασκευαστική τελειότητα. Και μετά αρχίζει η απόλαυση. Οι νεκροί χρόνοι, αυτός ο έξοχος κεντρικός χαρακτήρας του Τζίμι Στιούαρτ, ο δαίδαλος μιας υπεράσπισης, το καταπληκτικό jazz score των Ντιουκ Έλινγκτον και Μπίλι Στρέιχορν. Η ευεξία του καλορυθμισμένου έργου που ξέρει άριστα το σεναριακό του μέγεθος, την ποιότητα των ερμηνειών του, το πού πατά και προς τα πού κατευθύνεται. 

Επτά οσκαρικές υποψηφιότητες, Γκράμι για το σάουντρακ, βραβείο ερμηνείας ο Στιούαρτ στην Βενετία, δεν αποτελούν παρά τιμητικές υπομνήσεις μιας αβίαστης κινηματογραφικής απόλαυσης, μιας κερδισμένης στον χρόνο κλασικότητας. Ηλίας Δημόπουλος

Προβολή με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

Ανατομία Ενός Εγκλήματος (Anatomy of a Murder, 1959)
Πότε: Τρίτη 18 Αυγούστου | 21:00 
Πού: Σινέ Ριβιέρα (Βαλτετσίου 46, Αθήνα) | Είσοδος Ελεύθερη με δελτία εισόδου. 

Τα δελτία εισόδου θα διανέμονται από τις 20:00 στο χώρο του κινηματογράφου.

Σκηνοθεσία: Ότο Πρέμινγκερ
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς Στιούαρτ, Λι Ρέμικ, Μπεν Γκαζάρα, Άρθουρ Ο' Κόνελ, Ιβ Άρντεν
Διάρκεια: 160'

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ για την προσέλευση του κοινού στις προβολές

Προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας και η ομαλή ροή των θεατών μας στις προβολές, σας ενημερώνουμε ότι: 

- Η είσοδος στον χώρο προβολής θα πραγματοποιείται μόνο με ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ και με αυστηρή τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων μεταξύ των ενδιαφερόμενων θεατών. 

- Η διανομή των δελτίων για την προβολή θα ξεκινήσει 20:00 μέχρι εξαντλήσεώς τους.  

- Κάθε θεατής θα δικαιούται ΜΟΝΟ ΕΝΑ δελτίο εισόδου, οπότε παρακαλούμε θερμά να φροντίσετε να έρθετε εγκαίρως μαζί με τους/τις συνοδούς σας σε περίπτωση που επιθυμείτε να καθίσετε κοντά. 

Για διαρκή ενημέρωση, το πλήρες πρόγραμμα του 10ου Athens Open Air Film Festival και περισσότερες πληροφορίες συντονιστείτε στα site του cinemagazine.gr, του aiff.gr και του aoaff.gr και στις σχετικές σελίδες στα social media: Facebook AIFFInstagramTwitter.

Κάντε join στο FACEBOOK EVENT.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2020-08-18 14:22:57