aoaff
 

Το «Φιλί της Γυναίκας Αράχνης» θα δοθεί στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Γραμμένο το 1976 από τον εκπατρισμένο Αργεντινό λογοτέχνη Μανουέλ Πουίγκ, το «Φιλί της Γυναίκας Αράχνης» θριάμβευσε στις Κάννες και κέρδισε 4 υποψηφιότητες στα Όσκαρ, από τα οποία ο Γουίλιαμ Χαρτ κατέληξε με ένα χρυσό αγαλματάκι που του ανήκε δικαιωματικά.

Πότε: Παρασκευή 25 Αυγούστου | 21:00
Που: Πεζόδρομος Δ. Αρεοπαγίτου (απέναντι από το Μουσείο Ακρόπολης) | Είσοδος Ελεύθερη (Ακατάλληλο για ανηλίκους)

Γραμμένο το 1976 από τον εκπατρισμένο Αργεντινό λογοτέχνη Μανουέλ Πουίγκ, το «Φιλί της Γυναίκας Αράχνης» έφτασε στην οθόνη ως ανεξάρτητη παραγωγή αφού προηγουμένως θριάμβευσε στις Κάννες και κέρδισε τέσσερις υποψηφιότητες στα Όσκαρ, από τα οποία ο Γουίλιαμ Χαρτ κατέληξε με ένα χρυσό αγαλματάκι που του ανήκε δικαιωματικά. Η ερμηνεία του στο ρόλο ενός φυλακισμένου ομοφυλόφιλου σε μια χώρα της Λατινικής Αμερικής και η σύνθετη σχέση του με τον πολιτικό κρατούμενο (ο αλησμόνητος Ραούλ Τζούλια) που μοιράζεται μαζί του το κελί αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά μιας ταινίας η οποία μιλά για τη φιλία, την αγάπη αλλά και την ατομική ευθύνη, το καθήκον και τη θυσία με τρόπο συγκλονιστικό.

Είναι ευτύχημα, στο μεταξύ, ότι το φιλμ υπήρξε «θύμα» της πιο εμπνευσμένης κινηματογραφικής ανταρσίας στην οποία οι δυο πρωταγωνιστές αποφάσισαν να ανταλλάξουν τους ρόλους τους, δίχως την έγκριση του σκηνοθέτη, την πρώτη κιόλας μέρα των γυρισμάτων, δημιουργώντας στην πορεία ένα από τα πιο παράδοξα και δυνατά «ζευγάρια» του σινεμά. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, η αξέχαστη δημιουργία του βραζιλιάνικης καταγωγής Έκτορ Μπαμπένκο κατόρθωσε να καταρρίψει ταμπού και να αλλάξει νοοτροπίες τόσο στον ανεξάρτητο κινηματογράφο όσο και στο ίδιο το Χόλιγουντ.

Σκηνοθεσία: Έκτορ Μπαμπένκο
Πρωταγωνιστούν: Γουίλιαμ Χαρτ, Ραούλ Τζουλιά, Σόνια Μπράγκα
Διάρκεια: 120'

Υποστήριξη: 

Το 7ο Athens Open Air Film Festival, πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Νεολαίας Δήμου Αθηναίων.

Χορηγός: Strongbow, ο μηλίτης στα καλύτερά του!

Η προβολή της ταινίας είναι προσβάσιμη σε ΑμεΑ. 

 



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2017-08-24 10:35:15

    Διαβάστε επίσης

    Το 8ο Athens Open Air Film Festival γράφει ιστορία! Κινηματογραφική προβολή για πρώτη φορά στην Επίδαυρο

    Το 8ο Athens Open Air Film Festival γράφει ιστορία! Κινηματογραφική προβολή για πρώτη φορά στην Επίδαυρο

    Το 8ο Athens Open Air Film Festival πλησιάζει και για πρώτη ανακοίνωση έχουμε κάτι πραγματικά ξεχωριστό! Την ιστορική, πρώτη κινηματογραφική προβολή στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου με την 'Ηλέκτρα' του Μιχάλη Κακογιάννη. 30 Ιουνίου 2018 | Είσοδος Ελεύθερη.

    Art Night Athens + «Ο Φίλος μου κι Εγώ»: To Athens Open Air επιστρέφει για μία ακόμη προβολή!

    Art Night Athens + «Ο Φίλος μου κι Εγώ»: To Athens Open Air επιστρέφει για μία ακόμη προβολή!

    Το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017, oι atenistas καλούν τους Αθηναίους να περιπλανηθούν στην πόλη από τις 8 το βράδυ έως τις 6 το πρωί και να ανακαλύψουν διαφορετικές εκφράσεις της σε πλήθος οργανισμών τέχνης και πολιτισμού.

    Η «Νύχτα του Δαίμονα» στο Άλσος Πετραλώνων κλείνει το φετινό Athens Open Air Film Festival

    Η «Νύχτα του Δαίμονα» στο Άλσος Πετραλώνων κλείνει το φετινό Athens Open Air Film Festival

    Ο αδιαφιλονίκητος μαέστρος του υπαινικτικού τρόμου στο σινεμά, υπεύθυνος για το 'Cat People' και το 'Περπάτησα με ένα Ζόμπι', παραδίδει εδώ ένα από τα αριστουργήματά του, αντλώντας μεγάλες ανατριχίλες.

    1 Σεπτεμβρίου 2017 - «Night of the Demon», Άλσος Πετραλώνων

    1 Σεπτεμβρίου 2017 - «Night of the Demon», Άλσος Πετραλώνων

    Με διάθεση δαιμονική το 7ο Athens Open Air Film Festival αποχαιρέτησε την καλοκαιρινή Αθήνα, στα Πετράλωνα! Η τελευταία μας προβολή, μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο νοσταλγία και ανεξερεύνητες κινηματογραφικές λάμψεις, πραγματοποιήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου στο Άλσος Πετραλώνων (στο γήπεδο του μπάσκετ) με την κλασική ταινία τρόμου 'Η Νύχτα του Δαίμονα' ('Νight of the demon', 1957) του Ζακ Τουρνέρ.

    25 Αυγούστου - «Το Φιλί της Γυναίκας Αράχνης», Δ. Αρεοπαγίτου

    25 Αυγούστου - «Το Φιλί της Γυναίκας Αράχνης», Δ. Αρεοπαγίτου

    Το αριστουργηματικό 'Φιλί της Γυναίκας Αράχνης' ('Kiss of the Spider Woman', 1985) του Έκτορ Μπαμπένκο προβλήθηκε στον Πεζόδρομο της Διον. Αρεοπαγίτου και για μια ακόμη φορά οι πιστοί του 7ου AOAFF έπιασαν θέσεις και πεζούλια από νωρίς γεμίζοντας την μικρή πλατεία, κάνοντας παρέα με τον Γουίλιαμ Χαρτ και τον Ραούλ Τζούλια κάτω από την Ακρόπολη