aoaff
 

12 Ιουλίου 2019 - «Η Στρατιά των Αφανών Ηρώων», Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο

Την ημέρα της Γαλλικής Ανεξαρτησίας γιόρτασε την Παρασκευή 12 Ιουλίου το 9ο Athens Open Air Film Festival με την προβολή του επικού και παραγνωρισμένου αριστουργήματος του Ζαν-Πιερ Μελβίλ «Η Στρατιά των Αφανών Ηρώων» στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Λουκάς Κατσίκας, καλωσόρισε τους περισσότερους από 500 θεατές και μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για την μακροχρόνια και στενή συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. 

Πριν προσκαλέσει κοντά του την Ακόλουθο Οπτικοακουστικών Μέσων του Γαλλικού Ινστιτούτου, Laëtitia Kulik για να προλογίσει την προβολή ανέφερε χαρακτηριστικά: «Απόψε γιορτάζουμε την Γαλλική Ανεξαρτησία, αλλά κυρίως μια σπουδαία ελληνογαλλική φιλία χάρη σε υπέροχους συνεργάτες όπως η Λετισιά». 

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο η κα Kulik και εμφανώς συγκινημένη, καθώς όπως μοιράστηκε με το κοινό, πλησιάζει το τέλος της τετραετούς θητείας της, ευχαρίστησε εκ βάθους τον Λουκά Κατσίκα για την υπέροχη συνεργασία όλων αυτών των χρόνων και με το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας και με τις Νύχτες Πρεμιέρας και αναφέρθηκε στην ταινία του Μελβίλ λέγοντας: «Είναι ένα από κλασικά έργα του γαλλικού σινεμά και ένα από τα πιο σημαντικά για την γαλλική αντίσταση. Μάλιστα οι πρωταγωνιστές Λίνο Βεντούρα και Σιμόν Σινιορέ έχουν ανακηρύξει τη συμμετοχή τους σε αυτή την ταινία ως τους πιο σπουδαίους ρόλους στην καριέρα τους ενώ πρόκειται και για μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες του ίδιου του Μελβίλ καθώς συμμετείχε κι ο ίδιος στην αντίσταση στην πραγματική του ζωή και ακόμη και το επίθετό του προκύπτει από την δράση του εκείνη την εποχή».

Την προβολή δρόσισε η μπύρα Fischer.

Ευχαριστούμε θερμά το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο για την φιλοξενία στον ειδυλλιακό του προαύλιο χώρο και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δ. Αθηναίων για την υποστήριξη.

Σημείωση για τις δύο επερχόμενες προβολές της εβδομάδας:

Λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για σημαντική επιδείνωση του καιρού και έκτακτα φαινόμενα έντονων βροχοπτώσεων, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα αναβολής τους! Μείνετε συντονισμένοι/ες στο cinemagazine.gr για οποιαδήποτε σχετική ανακοίνωση!

Δευτέρα 15.07.2019 | Θέατρο Ρεματιάς
Η ΑΥΓΗ (SUNRISE) του Φρίντριχ Βίλελμ Μούρναου
Συνοδεία live μουσικής από τους Sancho 003 (Φώτης Σιώτας και Κώστας Παντέλης)

Πρωταγωνιστούν: Τζάνετ Γκέινορ, Τζορτζ Ο'Μπράιεν, Μάργκαρετ Λίβινγκστον | Διάρκεια: 95’ | Ώρα έναρξης: 21.30

Η προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΚΑΙΤΕ της ΑΘΗΝΑΣ. 

Τετάρτη 17.07.2019 | Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ (IMITATION OF LIFE) του Ντάγκλας Σερκ

Πρωταγωνιστούν: Λάνα Τάρνερ, Χουανίτα Μουρ, Σούζαν Κόνερ, Σάντρα Ντι, Τζον Γκάβιν | Διάρκεια: 125’ | Ώρα έναρξης: 21.30

Επετειακή προβολή για τα εξήντα χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία της ταινίας.

Η προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΚΑΙΤΕ της ΑΘΗΝΑΣ.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-14 12:24:08