aoaff
 

5 Ιουνίου 2019 - «Amarcord», Ρωμαϊκή Αγορά

Σε κλίμα δέους και συγκίνησης ξεκίνησε χθες το καλοκαιρινό του κινηματογραφικό ταξίδι το 9ο Athens Open Air Film Festival, ανοίγοντας «αυλαία» το βράδυ της Τετάρτης 05 Ιουνίου, με την προβολή της ταινίας «Αμαρκόρντ» του Φεντερίκο Φελίνι στον ειδυλλιακό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς.

Οι θεατές κατέφθαναν ήδη από νωρίς το απόγευμα και σχημάτιζαν ουρά γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο. Οι πόρτες άνοιξαν και το κοινό - που ξεπέρασε τους 600 θεατές - υποδέχτηκε εορταστικά και με συναισθηματική φόρτιση η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, παίζοντας κινηματογραφικές μελωδίες του σπουδαίου Ιταλού συνθέτη Νίνο Ρότα. 

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Athens Open Air Film Festival, Λουκάς Κατσίκας, καλωσόρισε κοινό και συνεργάτες, μίλησε για την ταινία έναρξης και αναφέρθηκε με ενθουσιασμό στο φετινό πρόγραμμα και την ξεχωριστή δεύτερη προβολή στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου («Δεσμώτης του Ιλίγγου», του Α. Χίτσκοκ στις 22 Ιουνίου), με την υπόσχεση «το Φεστιβάλ να συνεχίσει τις δράσεις του σε ξεχωριστά μέρη και εκτός Αθήνας, σε μια προσπάθεια να ανανεώνεται και να πρωτοπορεί διαρκώς».  

Κλείνοντας τον λόγο του, ευχαρίστησε θερμά για την υποστήριξή τους, τον συνδιοργανωτή Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, την κα Ελένη Μπάνου και τον κ. Νίκο Τσονιώτη για την φιλοξενία στη Ρωμαϊκή Αγορά, τον Μαέστρο της Φιλαρμονικής του Δ. Αθηναίων, κο Δ. Μίχα, την Πρεσβεία της Ιταλίας και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, το British Council (#British80), το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, το Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Plein Air Festival, την Πρεσβεία της Αυστραλίας, την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το «Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων» και -φυσικά- την Αθηναϊκή Ζυθοποιία που υποστηρίζει ενεργά το Φεστιβάλ όλα αυτά τα χρόνια και μας δροσίζει με την μπύρα Fischer.

Στην προβολή παρευρέθηκαν - μεταξύ άλλων - ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Στρατής, οι σκηνοθέτες Ηλίας Γιαννακάκης και Χρήστος Πυθαράς, η ηθοποιός Μισέλ Βάλλεϋ, η ραδιοφωνική παραγωγός Μαίρη Ρετσίνα και ο ηθοποιός Νικόλας Αγγελής.

Μετά την προβολή, οι θεατές απόλαυσαν παγωμένη μπύρα Fischer στο six d.o.g.s.. 

Ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα του 9ου Athens Open Air Film Festival:
Το καλοκαίρι μας θα είναι σινεμά! Αυτό είναι το πρόγραμμα του 9ου Athens Open Air Film Festival

Το 9ο Athens Open Air Film Festival πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) με προβολές, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε ξεχωριστές γωνιές της πόλης, αρχαιολογικούς χώρους, άλση, πλατείες και μερικά από τα ομορφότερα μουσεία και σημεία της Αθήνας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2019-06-06 16:25:58