aoaff
 

14 Ιουλίου 2020 - «Ο Μιλού τον Μάη», Σινέ Άνεσις

Με αφορμή την Εθνική Εορτή της Γαλλίας (14 Ιουλίου) οι θεατές του Athens Open Air Film Festival είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον γοητευτικό μικρόκοσμο της γαλλικής κοινωνίας στα τέλη της δεκαετίας του ’60 σε μια από τις πιο όμορφες ταράτσες της Αθήνας, το Cine 'Ανεσις με την προβολή της ταινίας «Ο Μιλού το Μάη», του Λουί Μαλ.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Λουκάς Κατσίκας, καλωσόρισε το κοινό και χαρακτήρισε την χθεσινοβραδινή προβολή έναν «ελάχιστο φόρο τιμής στον Μισέλ Πικολί, έναν από τους κορυφαίους ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου, εδώ σε έναν από τους καλύτερους τελευταίους ρόλους του».

Στη συνέχεια κάλεσε κοντά του τον εκλεκτό καλεσμένο μας, Theo Koutsaftis, Υπεύθυνο Οπτικοακουστικών Μέσων του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδος, ο οποίος καλωσόρισε με τη σειρά του το κοινό και μίλησε για τη μοναδική αυριανή προβολή της Πέμπτης (16/7), που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Plein Air του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος. Η παράλληλη αυτή προβολή θα διεξαχθεί ταυτόχρονα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και στους πανέμορφους κήπους της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής, δίπλα στο Γαλλικό Ινστιτούτο, με το υπέροχο μιούζικαλ παραμύθι «Γαϊδουροτόμαρο» ("Peau d’ Ane") του Ζακ Ντεμί.

Ο Λουκάς Κατσίκας ανακοίνωσε με χαρά στο κοινό πως το επόμενο Σάββατο (25/7) στην προβολή της ταινίας «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος» του Σέρτζιο Λέονε, στην Ακαδημία Πλάτωνος, τους θεατούς θα υποδεχθεί η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων με μια επιλογή από μουσικές του αείμνηστου Ένιο Μορικόνε.  

Τέλος, ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων για την συνδιοργάνωση, το Cine Άνεσις για την φιλοξενία και την μπύρα Fischer που δροσίζει το κοινό μας.

Φωτογραφίες: Νίκος Κατσαρός

Επόμενος σταθμός του 10ου Athens Open Air Film Festival :
Πέμπτη 16 Ιουλίου | Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή και Θερινό Σινεμά Λαΐς
«Γαϊδουροτόμαρο» ("Peau d' Ane"), του Ζακ Ντεμί.   
Προβολή σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Plein Air του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.
21:15 | Είσοδος Ελεύθερη | Διάθεση δελτίων εισόδου από τις 20:15.

Για όλο το πρόγραμμα του 10ου Athens Open Air Film Festival επισκεφθείτε τα:
www.cinemagazine.gr, www.aoaff.gr

Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων
Fischer Beer  
Institut Français de Grèce  
#menoumeasfaleis
#aoaff10 #aoaff2020 #AOAFF #AthensOpenAirFilmFestival #Cinemagazine #Cinemagazine_gr #Σ #FischerBeer #ItsAboutTaste #ΟΠΑΝΔΑ #ifg #14juillet



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2020-07-15 14:26:57