aoaff
 

16 Ιουλίου 2020 - «Γαϊδουροτόμαρο», Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή και Θερινό Σινεμά Λαΐς

Ο υπέροχος κήπος της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής και η δροσερή ταράτσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, υποδέχτηκαν τους πιστούς θεατές του 10ου Athens Open Air Film Festival που σε συνεργασία με το Plein Air του Γαλλικού Ινστιτούτο της Ελλάδος πραγματοποίησε την Πέμπτη το βράδυ, διπλή προβολή με το «Γαϊδουροτόμαρο» του Ζακ Ντεμί.

Στο μαγικό χώρο της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής, το κοινό υποδέχτηκαν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Λουκάς Κατσίκας και ο Υπεύθυνος Οπτικοακουστικών Μέσων του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδος, Theo Koutsaftis, μιλώντας με θερμά λόγια για τη σταθερή μας συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και για το υπέροχο παραμύθι του Ζακ Ντεμί. 

Στην αίθουσα της Ταινιοθήκης, η εκτελεστική διεθύντρια του Φεστιβάλ, Τατιάνα Παππά - Μπετροσιάν καλωσόρισε και ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία του πριν καλέσει κοντά της τον διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου, Patrick Comoy, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε την Ταινιοθήκη για την φιλοξενία και το Athens Open Air Film Festival για τη συνδιοργάνωση της επετειακής προβολής για τα πενήντα χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία της αγαπημένης γαλλικής ταινίας.

Η  Τατιάνα Παππά - Μπετροσιάν προλόγισε την ταινία δίνοντας ενδιαφέροντα στοιχεία για τις επιρροές του Ζακ Ντεμί, αλλά και την απονομή του Χρυσού Φοίνικα στις Κάννες το 1964 για την ταινία του «Οι Ομπρέλες του Χερβούργου» και άφησε το κοινό με δύο στίχους: «Σαν τις πολύχρωμες ομπρέλες του Ντεμί, που ανοίγουν πάντα την κατάλληλη στιγμή».

Για όλο το πρόγραμμα του 10ου Athens Open Air Film Festival επισκεφθείτε τα: www.cinemagazine.gr, www.aoaff.gr

Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων
Fischer Beer
Institut Français de Grèce
#menoumeasfaleis
#aoaff10 #aoaff2020 #AOAFF #AthensOpenAirFilmFestival #Cinemagazine #Cinemagazine_gr #Σ #FischerBeer #ItsAboutTaste #ΟΠΑΝΔΑ #ifg



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2020-07-17 15:13:32