aoaff
 

Το 6ο Athens Open Air Film Festival σήμερα ταξιδεύει στην Αίγινα με το «Amadeus»!

Επίσημη πρώτη του Athens Open Air Film Festival στα νησιά υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Αττικής, σήμερα Τρίτη 30 Αυγούστου στο Cine Anesis στις 21:30.

Το Athens Open Air Film Festival αποχαιρετά το καλοκαίρι με έναν ξεχωριστό τρόπο και ανοίγει εντυπωσιακά την όρεξη για το επόμενο θερινό μας φεστιβάλ, εγκαινιάζοντας τη φιλόδοξη πρωτοβουλία να διευρύνουμε τις εκδηλώσεις μας και να ταξιδέψουμε στα νησιά για να προσφέρουμε ψυχαγωγία, κινηματογραφική απόδραση και πολιτιστικό τουρισμό, με τον ίδιο τρόπο που επί έξι συνεχή χρόνια το έχουμε καταφέρει στην πόλη της Αθήνας.

Σήμερα 30 Αυγούστου, λοιπόν, το 6ο Athens Open Air Film Festival ταξιδεύει στον Αργοσαρωνικό και συγκεκριμένα στο πάντα γοητευτικό νησί της κοσμοπολίτικης και αυθεντικά όμορφης Αίγινας, καλώντας τους σινεφίλ και φιλοθεάμονες επισκέπτες και κατοίκους του νησιού σε μια μοναδική προβολή. Μαζί μας θα ταξιδέψει και η μπύρα Fischer πιστός συνοδοιπόρος μας και φέτος στις προβολές, που θα φροντίσει να δροσίσει τους θεατές.

Το βραβευμένο με 8 Όσκαρ κομψοτέχνημα του Μίλος Φόρμαν για τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, μία ταινία που ξεπέρασε τα όρια της μουσικής βιογραφίας, θα προβληθεί στον μαγικό χώρο του Cine Anesis και για πρώτη φορά στη χώρα μας, έπειτα από τρεις δεκαετίες, σε μεγάλη οθόνη.

Σε όλη την ιστορία του σινεμά δεν έχει υπάρξει βιογραφία διάσημου προσώπου όμοια με αυτή που ο Μίλος Φόρμαν χώρεσε στις μεγαλεπήβολες διαστάσεις της πολυβραβευμένης ταινίας του. Τιμημένο με 8 Όσκαρ, το «Αμαντέους» συνδυάζει στοιχεία μυθοπλαστικά με ιστορικά εξακριβωμένες λεπτομέρειες και καθαρές εικασίες προκειμένου να διηγηθεί την σχέση θαυμασμού και μίσους που αναπτύσσεται ανάμεσα στον Αντόνιο Σαλιέρι, έναν δευτεροκλασάτο συνθέτη και μαέστρο της αυτοκρατορικής Αυλής, και τον διαολεμένα ταλαντούχο νεαρό Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, κατά τα τελευταία δέκα χρόνια της σύντομης ζωής του κορυφαίου μουσικού. Ανάμεσα στους δυο άντρες, και με φόντο μια εξαιρετικά αναπαριστάμενη Βιέννη του 18ου αιώνα, η ταινία αναπτύσσει έναν ολόκληρο στοχασμό πάνω στην πολύπλοκη και συχνά καταστροφική διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας και τη σύγκρουση της ευφυΐας με τη μετριότητα, προσφέροντας στην πορεία ένα υψηλής ποιότητας κινηματογραφικό θέαμα που σέβεται απολύτως την τεράστια μουσική κληρονομιά του Μότσαρτ, την ίδια ώρα που υφαίνει ένα συναρπαστικό αφηγηματικό ιστό γύρω από τους θεατές.

Γραμμένο από τον Πίτερ Σάφερ, ο οποίος είχε προηγουμένως σημειώσει τεράστια θεατρική επιτυχία με το συγκεκριμένο έργο, το «Αμαντέους» παραμένει εξακολουθητικά ένα αριστοκρατικό και γενναιόδωρο δράμα εποχής το οποίο καθόλου δεν θυμίζει τις προβλέψιμες και συνήθως συμβατικές βιογραφίες του είδους. Αντιθέτως πάλλεται από ενέργεια, εξυπνάδα και δραματουργικό βάρος, αντιμετωπίζοντας τους επώνυμους ήρωές του ως πολυδιάστατα γρανάζια του σύνθετου και αδυσώπητου μηχανισμού που ονομάζουμε ανθρώπινη κατάσταση και προσφέροντας μια τραγωδία σαιξπηρικών αποχρώσεων και μεγάλης φιλμικής απόλαυσης.

Oι προβολές του 6ου Athens Open Air Film Festival, πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ & www.visitgreece.gr, την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, με συνδιοργανωτή τον Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και χορηγό την μπύρα Fischer.

Για κάθε πληροφορία και για το αναλυτικό πρόγραμμα του 6th Athens Open Air Film Festival, συντονιστείτε στο www.cinemagazine.gr και στις σελίδες μας facebook / twitter / instagram.

Χρυσό βραβείο Tourism Awards 2015 στην κατηγορία Πολιτιστικός Τουρισμός



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2016-08-30 11:58:42

    Διαβάστε επίσης

    Athens Open Air: Ποια ελληνική ταινία ψηφίσατε ως καλύτερη;

    Athens Open Air: Ποια ελληνική ταινία ψηφίσατε ως καλύτερη;

    Η τιμητική προβολή της καλύτερης ελληνικής ταινίας 1976-2016, όπως αναδείχθηκε από το κοινό του Αθηνοράματος, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στην τελετή λήξης του 6ου Αthens Open Air Film Festival, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

    Απόψε οι «Αταίριαστοι» Κλαρκ Γκέιμπλ, Μέριλιν Μονρό και Μοντγκόμερι Κλιφτ στο Athens Open Air

    Απόψε οι «Αταίριαστοι» Κλαρκ Γκέιμπλ, Μέριλιν Μονρό και Μοντγκόμερι Κλιφτ στο Athens Open Air

    Ένα μελαγχολικό και ελεγειακό ρέκβιεμ για τους υπέροχους losers αυτού του κόσμου με πρωταγωνιστές τους Κλαρκ Γκέιμπλ, Μέριλιν Μονρό και Μοντγκόμερι Κλιφτ στις τελευταίες κινηματογραφικές παρουσίες τους.

    Μία προβολή που δεν χάνεται! Το εμβληματικό «Κάποτε στη Δύση» απόψε στο Athens Open Air

    Μία προβολή που δεν χάνεται! Το εμβληματικό «Κάποτε στη Δύση» απόψε στο Athens Open Air

    Οι αξεπέραστες μουσικές παρτιτούρες του Ενιο Μορικόνε, το κοφτερό σαν μαχαίρι βλέμμα του Χένρι Φόντα, η μεγαλειώδης σκηνοθεσία του Σέρτζιο Λεόνε, η Κλαούντια Καρντινάλε να σκορπίζει την ομορφιά της σε ένα σκληρό κόσμο αντρών και η μυθολογία της Αγριας Δύσης συνηγορούν στο να γεννήσουν ένα από τα ανυπέρβλητα γουέστερν έπη του κινηματογράφου.

    Οι φονικές απαγγελίες του Βίνσεντ Πράις στο «Θέατρο του Αίματος»

    Οι φονικές απαγγελίες του Βίνσεντ Πράις στο «Θέατρο του Αίματος»

    Ο Βίνσεντ Πράις εκδικείται τους κριτικούς θεάτρου που τον απαξίωσαν, έχοντας ως εγχειρίδιο φόνου τα λόγια του Σαίξπηρ! Το 6ο Athens Open Air Film Festival σάς προσκαλεί απόψε στο Νομισματικό Μουσείο για την πιο ιδιόρρυθμη, αναπαράσταση έργων του Βρετανού βάρδου που είδατε ποτέ!

    Ο Λόρενς Ολίβιε ντύνεται τον «Ερρίκο Ε'» στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

    Ο Λόρενς Ολίβιε ντύνεται τον «Ερρίκο Ε'» στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

    Πόλεμος, διαφθορά, ρομαντισμός και …Λόρενς Ολίβιε! Σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης, το Athens Open Air Film Festival προβάλλει κάτω από την Ακρόπολη το σκηνοθετικό ντεμπούτο του μεγάλου ηθοποιού.