Οι φονικές απαγγελίες του Βίνσεντ Πράις στο «Θέατρο του Αίματος»

Ο Βίνσεντ Πράις εκδικείται τους κριτικούς θεάτρου που τον απαξίωσαν, έχοντας ως εγχειρίδιο φόνου τα λόγια του Σαίξπηρ! Το 6ο Athens Open Air Film Festival σάς προσκαλεί απόψε στο Νομισματικό Μουσείο για την πιο ιδιόρρυθμη, αναπαράσταση έργων του Βρετανού βάρδου που είδατε ποτέ!

Προβολή στο πλαίσιο του αφιερώματος «Shakespeare in the City» σε συνεργασία με το British Council και τη Βρετανική Πρεσβεία

 

 

 

Σκηνοθεσία: Ντάγκλας Χίκοξ
Πρωταγωνιστούν: Βίνσεντ Πράις, Νταϊάνα Ριγκ
Διάρκεια: 104'

Μετά από ένα ταπεινωτικό επεισόδιο σε τελετή απονομής θεατρικών βραβείων, ο σαιξπηρικός ηθοποιός Έντουαρντ Λάιονχαρτ επιχειρεί να αυτοκτονήσει στον Τάμεση. Διασώζεται από μία ομάδα περιπλανώμενων νεαρών και χρόνια αργότερα σχεδιάζει την εκδίκησή του ενάντια στους κριτικούς που απέτυχαν να αναγνωρίσουν την ιδιοφυΐα του. Κι αυτή τη φορά τα έργα του Σαίξπηρ θα αποτελέσουν το καταλληλότερο εγχειρίδιο φόνου!

Γκραν γκινιόλ τρόμος, ακαταμάχητο μαύρο χιούμορ και ένας σαρδόνιος Βίνσεντ Πράις πρωτοστατούν σε αυτή την εκκεντρική, όσο και απενοχοποιημένη, παρωδία των σαιξπηρικών έργων δια χειρός Ντάγκλας Χίκοξ. Η «αιματοβαμμένη» ποίηση του Βρετανού βάρδου γίνεται η καταλληλότερη πηγή έμπνευσης για απολαυστικές, σκηνές φόνων που ταυτόχρονα έδωσαν την ευκαιρία στον Πράις να υποδυθεί τους Άμλετ, Ριχάρδο Γ', Μάρκο Αντώνιο και λοιπούς σαιξπηρικούς ήρωες, στην ίδια ταινία!

Με όπλο την camp ειρωνεία του και μία εύθυμη διάθεση να διασκεδάσει και να αποδομήσει τα σεβάσμια κείμενα της αγγλικής, θεατρικής παράδοσης, το «Θέατρο του Αίματος» είναι σίγουρα η πιο αναπάντεχη απαγγελία Σαίξπηρ που θα παρακολουθήσετε ποτέ. Πάνος Γκένας

Πότε: Δευτέρα 29 Αυγούστου | 21:30
Που: Νομισματικό Μουσείο | Είσοδος Ελεύθερη (Ακατάλληλο για ανηλίκους)