Το Athens Open Air Film Festival αγαπά τα θερινά σινεμά!

... και προβάλλει το ντοκιμαντέρ της Μαγδαληνής Ρεμούνδου για τα θερινά σινεμά σήμερα, την Παρασκευή 20 Ιουνίου, στο ΣΠΙΤΙ Cocktail Bar στο Χαλάνδρι.

2013. H Αθήνα βιώνει την οικονομική κρίση. Η κάμερα αποτυπώνει ζοφερές εικόνες εγκατάλειψης, ερήμωσης και παρακμής από το κέντρο της πόλης και τις γειτονιές της.

Οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας αντιστέκονται, ανθούν ως αξιοθέατα και πόλος έλξης για τους τουρίστες, επανέρχονται στην αρχική τους πλανόδια δράση γεμίζοντας αυλές, πάρκα, πλατείες και γίνονται ο συνεκτικός ιστός μιας πανικόβλητης κοινωνίας σε κρίση.

 

Συνεχίζουν τα θερινά σινεμά της Αθήνας, αγαπημένο είδος μαζικής ψυχαγωγίας, να αποτελούν όαση για απόδραση από την μουντή, απάνθρωπη καθημερινότητα ή πλήττονται από την ύφεση;

Το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ της Μαγδαληνής Ρεμούνδου επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα αυτό, μιλώντας σε ιδιοκτήτες σινεμά, φορείς και απλούς θεατές, οι οποίοι δίνουν τις δικές τους απαντήσεις στο τι είναι αυτό που κάνει τα θερινά σινεμά να αντιστέκονται στο πέρασμα του χρόνου.

Πότε: Παρασκευή 20 Ιουνίου, στις 21.00
Πού: ΣΠΙΤΙ cocktail bar (Ανδρέα Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι) στο πλαίσιο του Terra Furba festival (δείτε χάρτη παρακάτω)
Είσοδος Ελεύθερη

Σκηνοθεσία: Μαγδαληνή Ρεμούνδου
Έτος: 2014
Διάρκεια: 45'