aoaff
 

Το αριστουργηματικό «Τσάιναταουν» στο Athens Open Air!

Μέσα από την τραγική ιστορία του Τζέικ Γκίτις (Τζακ Νίκολσον), του ιδιωτικού ντετέκτιβ που μπλέκει με αδηφάγα επιχειρηματικά συμφέροντα, ο Ρομάν Πολάνσκι καταφέρνει να ανανεώσει συναρπαστικά και εκ βάθρων το είδος του νουάρ, υπογράφοντας την κατά πολλούς κορυφαία ταινία της ούτως ή άλλως αξιοζήλευτης καριέρας του. Αυτήν την Τετάρτη 9 Ιουλίου, με ελεύθερη είσοδο.

Πότε: Τετάρτη 9 Ιουλίου, στις 21.00
Πού: κήπος Βυζαντινού Μουσείου, Βασιλίσσης Σοφίας 22 (δείτε το χάρτη παρακάτω)
Είσοδος Ελεύθερη

Μέσα από την τραγική ιστορία του Τζέικ Γκίτις (Τζακ Νίκολσον), του ιδιωτικού ντετέκτιβ που μπλέκει με τα αδηφάγα επιχειρηματικά συμφέροντα γύρω από την εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων στο Λος Άντζελες του '30, ο Ρομάν Πολάνσκι καταφέρνει να ανανεώσει συναρπαστικά και εκ βάθρων το είδος του νουάρ, υπογράφοντας την κατά πολλούς κορυφαία ταινία της ούτως ή άλλως αξιοζήλευτης καριέρας του.

Ακριβώς τέσσερις δεκαετίες μετά την κυκλοφορία της, η «Chinatown» διατηρεί στο ακέραιο το μύθο της χάρη στις πάμπολλες αρετές της, από το σεμιναριακού επιπέδου σενάριο του Ρόμπερτ Τάουνι μέχρι τις ερμηνείες καριέρας των Τζακ Νίκολσον, Φέι Ντάναγουεϊ και Τζον Χιούστον.

Παράλληλα βέβαια, εξακολουθεί να κουβαλά ατόφιο στα σπλάχνα της το κλίμα μιας ολόκληρης εποχής, καθώς αντικατοπτρίζει μοναδικά, ιδίως μέσα από το ασυμβίβαστα απαισιόδοξο φινάλε, το πρωτοφανές έλλειμμα πίστης της αμερικανικής κοινωνίας προς τους θεσμούς, καθώς εκείνη βρισκόταν στη σκιά του σκανδάλου Watergate και του φιάσκου στο Βιετνάμ. Ν.Σ.


 

Σκηνοθεσία: Ρομάν Πολάνσκι
Πρωταγωνιστούν: Τζακ Νίκολσον, Φέι Ντάναγουεϊ, Τζον Χιούστον, Ρόμαν Πολάνσκι
Έτος: 1974
Διάρκεια: 130'



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2014-07-08 10:54:06

    Διαβάστε επίσης

    Athens Open Air: η εφηβική επανάσταση της «Πίσω Πόρτας»

    Athens Open Air: η εφηβική επανάσταση της «Πίσω Πόρτας»

    Οι πρώτες επαναστάσεις μιας πρώιμης ενηλικίωσης στην νοσταλγική 'Πίσω Πόρτα' του Γιώργου Τσεμπερόπουλου - απόψε, στην δωρεάν προβολή του Athens Open Air Film Festival!

    Η εξωτική ατμόσφαιρα της Ινδίας και μια γλυκύτατη ιστορία αγάπης στο αποψινό Athens Open Air!

    Η εξωτική ατμόσφαιρα της Ινδίας και μια γλυκύτατη ιστορία αγάπης στο αποψινό Athens Open Air!

    Το αφοπλιστικό 'The Lunchbox' υπηρετεί επάξια το ανθρώπινο σινεμά της καρδιάς και αποτελεί τον ορισμό της ποιοτικής feelgood ρομαντικής κομεντί - απόψε, με ελεύθερη είσοδο στο Athens Open Air Film Festival!

    Ο «κύριος Τσανς» ζωντανεύει σήμερα στο Άλσος Νέας Σμύρνης

    Ο «κύριος Τσανς» ζωντανεύει σήμερα στο Άλσος Νέας Σμύρνης

    Σήμερα Πέμπτη τη σκυτάλη παίρνει η ταινία 'Να είσαι εκεί κύριε Τσανς' του Χαλ Άσμπι, στο Άλσος της Νέας Σμύρνης. Μία διαχρονική σάτιρα της σύγχρονης αμερικάνικης πραγματικότητας που σηματοδοτεί παράλληλα την κορυφαία ερμηνεία της καριέρας του Πίτερ Σέλερς που του χάρισε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ και τη Χρυσή Σφαίρα. Μαζί του πρωταγωνιστούν και οι Σίρλει Μακ Λέιν, Μέλβιν Ντάγκλας, με τη προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα.

    Η «Μαγική Πόλις» ζωντανεύει ξανά στο Δουργούτι

    Η «Μαγική Πόλις» ζωντανεύει ξανά στο Δουργούτι

    Η 'Μαγική Πόλις' επιστρέφει 60 χρόνια μετά στον τόπο που γυρίστηκε, στο Δουργούτι, στο πλαίσιο του 4ου Athens Open Air Film Festival την Τρίτη 26 Αυγούστου.

    Athens Open Air: σινεμά και καλό φαγητό!

    Athens Open Air: σινεμά και καλό φαγητό!

    Ακολουθώντας την παράδοση των λαχταριστών 'Η Γιορτή της Μπαμπέτ', 'Big Night', 'Eat Drink Man Woman' και 'Ρατατούης', το 'Chef' με τον Τζον Φαβρό, τη Σοφία Βεργκάρα και πολλούς γνωστούς σταρ, αποθεώνει το καλό και εμπνευσμένο φαγητό, που σχεδόν μπορεί να γευτεί κανείς μέσα από τις λαχταριστές εικόνες. Είσοδος ελεύθερη.

    Athens Open Air: Ο Γούντι Άλεν εξομολογείται «Απιστίες και Αμαρτίες»

    Athens Open Air: Ο Γούντι Άλεν εξομολογείται «Απιστίες και Αμαρτίες»

    Ολόκληρη η καριέρα του Γούντι Αλεν βρισκόταν ανέκαθεν μοιρασμένη ανάμεσα στην κωμική της πλευρά και στην πιο δραματική. Με το 'Απιστίες κι Αμαρτίες', και χάρη σε ένα από τα κορυφαία σενάρια που έτυχε ποτέ να υπογράψει, ο σκηνοθέτης κατόρθωνε να ενώσει τις δυο αντικρουόμενες αυτές αντιλήψεις μέσα στην ίδια ταινία.