Το αριστουργηματικό «Τσάιναταουν» στο Athens Open Air!

Μέσα από την τραγική ιστορία του Τζέικ Γκίτις (Τζακ Νίκολσον), του ιδιωτικού ντετέκτιβ που μπλέκει με αδηφάγα επιχειρηματικά συμφέροντα, ο Ρομάν Πολάνσκι καταφέρνει να ανανεώσει συναρπαστικά και εκ βάθρων το είδος του νουάρ, υπογράφοντας την κατά πολλούς κορυφαία ταινία της ούτως ή άλλως αξιοζήλευτης καριέρας του. Αυτήν την Τετάρτη 9 Ιουλίου, με ελεύθερη είσοδο.

Πότε: Τετάρτη 9 Ιουλίου, στις 21.00
Πού: κήπος Βυζαντινού Μουσείου, Βασιλίσσης Σοφίας 22 (δείτε το χάρτη παρακάτω)
Είσοδος Ελεύθερη

Μέσα από την τραγική ιστορία του Τζέικ Γκίτις (Τζακ Νίκολσον), του ιδιωτικού ντετέκτιβ που μπλέκει με τα αδηφάγα επιχειρηματικά συμφέροντα γύρω από την εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων στο Λος Άντζελες του '30, ο Ρομάν Πολάνσκι καταφέρνει να ανανεώσει συναρπαστικά και εκ βάθρων το είδος του νουάρ, υπογράφοντας την κατά πολλούς κορυφαία ταινία της ούτως ή άλλως αξιοζήλευτης καριέρας του.

Ακριβώς τέσσερις δεκαετίες μετά την κυκλοφορία της, η «Chinatown» διατηρεί στο ακέραιο το μύθο της χάρη στις πάμπολλες αρετές της, από το σεμιναριακού επιπέδου σενάριο του Ρόμπερτ Τάουνι μέχρι τις ερμηνείες καριέρας των Τζακ Νίκολσον, Φέι Ντάναγουεϊ και Τζον Χιούστον.

Παράλληλα βέβαια, εξακολουθεί να κουβαλά ατόφιο στα σπλάχνα της το κλίμα μιας ολόκληρης εποχής, καθώς αντικατοπτρίζει μοναδικά, ιδίως μέσα από το ασυμβίβαστα απαισιόδοξο φινάλε, το πρωτοφανές έλλειμμα πίστης της αμερικανικής κοινωνίας προς τους θεσμούς, καθώς εκείνη βρισκόταν στη σκιά του σκανδάλου Watergate και του φιάσκου στο Βιετνάμ. Ν.Σ.


 

Σκηνοθεσία: Ρομάν Πολάνσκι
Πρωταγωνιστούν: Τζακ Νίκολσον, Φέι Ντάναγουεϊ, Τζον Χιούστον, Ρόμαν Πολάνσκι
Έτος: 1974
Διάρκεια: 130'