Τα Θερινά Σινεμά απόψε στο Athens Open Air Film Festival

Με αφορμή την Αθήνα του Σήμερα και την κρίση, που δεν περιορίζεται μόνο στο οικονομικό τομέα, η Μαγδαληνή Ρεμούνδου, σκηνοθετεί ένα ντοκιμαντέρ που από τη μία αποτυπώνει ζοφερές εικόνες εγκατάλειψης, ερήμωσης και παρακμής από το κέντρο της πόλης και τις γειτονιές της κι από την άλλη την προβάλλει την όαση των θερινών σινεμά.

Με αφορμή την σημερινή προβολή του Athens Open Air Film Festival, η σκηνοθέτις του ντοκιμαντέρ «2013 Θερινά Σινεμά στην Αθήνα», Μαγδαληνή Ρεμούνδου, που θα παραβρεθεί στην προβολή,μιλά για την Αθήνα της ταινίας.

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο κέντρο της Αθήνας, πέρασα πολλές ευχάριστες ώρες της ζωής μου στα θερινά σινεμά της και τώρα που το κέντρο της Αθήνας αλλάζει όψη από την επιδρομή της κρίσης στράφηκα και πάλι στην όαση που προσφέρουν τα θερινά σινεμά ακόμη και σε περίοδο κρίσης».

Η Μαγδαληνή Ρεμούνδου, είναι υπεύθυνη προγράμματος σπουδών (programme leader) αλλά και διδάσκει στο BA του τμήματος Media Production/Film Directing - Journalism στο Metropolitan College, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Queen Margaret University. (To Μητροπολιτικό Κολλέγιο ανήκει στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΚΜΗ).

Με αφορμή την Αθήνα του Σήμερα και την κρίση, που δεν περιορίζεται μόνο στο οικονομικό τομέα, σκηνοθετεί ένα ντοκιμαντέρ που από τη μία αποτυπώνει ζοφερές εικόνες εγκατάλειψης, ερήμωσης και παρακμής από το κέντρο της πόλης και τις γειτονιές της κι από την άλλη την προβάλλει την όαση των θερινών σινεμά.

Οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας αντιστέκονται, ανθούν ως αξιοθέατα και πόλος έλξης για τους τουρίστες, επανέρχονται στην αρχική τους πλανόδια δράση γεμίζοντας αυλές, πάρκα, πλατείες και γίνονται ο συνεκτικός ιστός μιας πανικόβλητης κοινωνίας σε κρίση.

Πώς όμως συνεχίζουν τα θερινά σινεμά της Αθήνας να επιβιώνουν, να είναι αγαπημένο είδος μαζικής ψυχαγωγίας για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης, και να αποτελούν όαση για απόδραση από την μουντή, απάνθρωπη καθημερινότητα; Το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ της Μαγδαληνής Ρεμούνδου επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα αυτό, μιλώντας σε ιδιοκτήτες σινεμά, φορείς και απλούς θεατές, οι οποίοι δίνουν τις δικές τους απαντήσεις στο τι είναι αυτό που κάνει τα θερινά σινεμά να αντιστέκονται στο πέρασμα του χρόνου.

Μην χάσετε την προβολή στο πλαίσιο του 4ου Θερινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, απόψε, Παρασκευή 20 Ιουνίου, στις 21.00 στο ΣΠΙΤΙ cocktail bar (Ανδρέα Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι) στο πλαίσιο του Terra Furba festival (δείτε χάρτη παρακάτω)

Είσοδος Ελεύθερη


2013 θερινά σινεμά στην αθήνα / 2013 open air... από NyxtesPremieras