Με μεγάλη επιτυχία άνοιξε το 4ο Athens Open Air Film Festival!

Μία μαγευτική βραδιά με θέα την Ακρόπολη – τόσο μέσα από την οθόνη όσο και από το χώρο του σινεμά - και μία ταινία λουσμένη από τον ελληνικό ήλιο σήκωσαν την αυλαία για το μεγαλύτερο φεστιβάλ θερινού κινηματογράφου, Athens Open Air Film Festival!

Η πρεμιέρα του 4ου Athens Open Air Film Festival, του καλοκαιρινού θεσμού της πόλης που διοργανώνεται από το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ και www.cinemagazine.gr με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 16 Ιουνίου, με την προβολή της ταινίας του Χοσέιν Αμινι, «Τα Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου» (The Τwo Faces of January) στον ιστορικό θερινό κινηματογράφο Θησείον.

Το παρών στην πρεμιέρα έδωσαν πολλές προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και πολιτιστικό χώρο, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηνών, Νέλλυ Παπαχελλά, η Πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Μαρία Μπόμπολα, ο πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), Σταύρος Ψυχάρης μαζί με τον γιο του, βουλευτή Ανδρέα Ψυχάρη καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του Ε.Κ.Κ. Γρηγόρης Καραντινάκης, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ. Νίκος Σέκερης και το μέλος του Δ.Σ. Γιάννης Γλέζος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Τάκης Τζαμαργιάς και πολλοί εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Mε την παρουσία τους τίμησαν τη βραδιά, οι Έλληνες ηθοποιοί που συμμετείχαν στη ταινία, ο Σωκράτης Αλαφούζος, ο Όμηρος Πουλάκης και η Ευγενία Δημητροπούλου.

Στην πρεμιέρα παρευρέθηκε πλήθος ατόμων του πολιτιστικού και κυρίως κινηματογραφικού κόσμου όπως οι Γιάννης Στάνκογλου, Θέμις Μπαζάκα, Ρένος Χαραλαμπίδης, Όλγα Μαλέα, Τόνια Σωτηροπούλου, Νίκος Περάκης, Άκης Σακελλαρίου, αλλά και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Τάσσος Βρεττός και ο Δημήτρης Αληθεινός – ο οποίος φιλοτέχνησε την αφίσα του φεστιβάλ και το εξώφυλλο του νέου τεύχους του περιοδικού Σινεμά (κυκλοφορεί 26 Ιουνίου).

Την έναρξη του φεστιβάλ ανακοίνωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Ορέστης Ανδρεαδάκης, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και λέγοντας: «σήμερα δεν εγκαινιάζουμε μόνο τις εκδηλώσεις του Athens Open Air Film Festival, αλλά εγκαινιάζουμε ένα ολόκληρο φεστιβαλικό καλοκαίρι το οποίο διαρκεί μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Περιλαμβάνει δύο φεστιβάλ, το Athens Open Air Film Festival αλλά και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας που φέτος κλείνει 20 χρόνια, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το Πρώτη Ώρα Σινεμά, και ένα πρόγραμμα παραγωγής ταινιών μικρού μήκους σε συνεργασία με το Ε.Κ.Κ., ένα περιοδικό, το ΣΙΝΕΜΑ, που φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια και ένα κινηματογραφικό σάιτ, το cinemagazine.gr».

Ο κύριος Ανδρεαδάκης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους φορείς που συμβάλλουν στην πραγματοποίηση του κινηματογραφικού αυτού θεσμού, τον ΕΟΤ και την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και τον Δήμαρχο Γιώργο Καμίνη καθώς και τον χορηγό, την μπύρα Fischer, που προσφέρει δωρεάν παγωμένες μπύρες κατά τη διάρκεια των προβολών του φεστιβάλ.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα λαμπερό πάρτι στην πλατεία Αβησσυνίας στην ταράτσα του Loukoumi Vintage Bar - δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη βραδιά εδώ.

Η ταινία «Τα Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 19 Ιουνίου από τις Seven Films/Spentzos Film.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ στο www.cinemagazine.gr και στις σελίδες μας facebook/twitter.

Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη και τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Όλες οι προβολές διοργανώνονται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ & www.visitgreece.gr