Μάντεψε ποιοι επιστρέφουν στην πόλη...

Η ολονύκτια οδύσσεια μιας συμμορίας, η οποία κατηγορείται άδικα για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, και τώρα αναζητά απεγνωσμένα τον δρόμο πίσω στην ασφαλή περιοχή της, αποτελεί τη βάση για αυτό το συναρπαστικό και εικονογραφικά εντυπωσιακό νυχτερινό ταξίδι στην άκρη της μεγαλούπολης. Το Athens Open Air σάς το προτείνει για το βράδυ της Πέμπτης - η είσοδος είναι, όπως πάντα, ελεύθερη.

Πότε: Πέμπτη 24 Ιουλίου, στις 21.00
Πού: Άλσος Πετραλώνων, Τρώων και Στησικλέους (δείτε το χάρτη παρακάτω)
Είσοδος Ελεύθερη

Η ολονύκτια οδύσσεια μιας συμμορίας, η οποία κατηγορείται άδικα για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, και τώρα αναζητά απεγνωσμένα τον δρόμο πίσω στην ασφαλή περιοχή της, αποτελεί τη βάση για αυτό το συναρπαστικό και εικονογραφικά εντυπωσιακό νυχτερινό ταξίδι στην άκρη της μεγαλούπολης.

Απομακρύνοντας τη δράση του όσο πιο μακριά μπορεί από το ρεαλιστικό, ο Γουόλτερ Χιλ χτίζει έναν εξεζητημένο κινηματογραφικό κόσμο όπου τα χρώματα γίνονται ζωηρά και μεθυστικά, η βία αναπαρίσταται με μια αλάθητη χορογραφική τελειότητα, η πόλη μεταμορφώνεται σε μια μοντέρνα ζούγκλα γεμάτη σύγχρονες φυλές και οι σκηνές εναλλάσσονται με τη λογική των κόμικ.

Το αποτέλεσμα στάθηκε μια εκθαμβωτική ταινία που προκάλεσε δικαιολογημένα εντύπωση στην εποχή της και μοιάζει να μην έχει γεράσει ούτε μια μέρα, ασχέτως τού αν βασίζεται σε ένα από τα παλαιότερα κείμενα που γράφτηκαν ποτέ: την «Κύρου Ανάβασιν» του Ξενοφώντα! Λ.Κ.


 

Πρωτότυπος τίτλος: The Warriors
Σκηνοθεσία: Γουόλτερ Χιλ
Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Μπεκ, Τζέιμς Ριμάρ, Ντόρσι Ράιτ, Μπράιαν Τάιλερ
Έτος: 1977
Διάρκεια: 92'