«Η Μέρα της Μαρμότας» σήμερα στο Athens Open Air Film Festival!

Με τον Μάρεϊ να βρίσκεται στο στοιχείο του και την υπέροχη Άντι ΜακΝτάουελ να επιβεβαιώνει γιατί υπήρξε ίσως το πιο αβίαστα ερωτεύσιμο κορίτσι της διπλανής πόρτας στο αμερικανικό σινεμά των ‘90s, «Η Μέρα της Μαρμότας» είναι από τις ταινίες που προσκαλούν παιχνιδιάρικα από τον θεατή να επιστρέψει σε αυτές, ανταμείβοντάς τον πάντα με την ίδια γενναιοδωρία και γλύκα της πρώτης φοράς.

Η λατρεμένη πια κωμωδία του Χάρολντ Ρέιμις, πρωταγωνιστή των «Ghostbusters» και σκηνοθέτη του «Ανάλυσέ το» που έφυγε μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών, αντιμετωπίστηκε χλιαρά στην εποχή της, προτού κερδίσει τελικά συν τω χρόνω την αναγνώριση που της άξιζε, δανείζοντας παράλληλα στην ποπ κουλτούρα το πασίγνωστο πλέον όνομά της ως δηλωτικό μιας αέναα επαναλαμβανόμενης κατάστασης.

Εγωπαθής μετεωρολόγος (Μπιλ Μάρεϊ) αναλαμβάνει απρόθυμα την αποστολή να μεταδώσει για το τηλεοπτικό δίκτυο όπου εργάζεται μία παραδοσιακή γιορτή από κάποια κωμόπολη της Πενσυλβάνια.

Ενώ, ωστόσο, ανυπομονεί να ξεμπερδεύει με την όλη αγγαρεία, βρίσκεται ξαφνικά μπλεγμένος σε μία ανεξήγητη χρονική λούπα που τον υποχρεώνει να ζει την ίδια ημέρα ξανά και ξανά.

Με τον Μάρεϊ να βρίσκεται στο στοιχείο του και την υπέροχη Άντι ΜακΝτάουελ να επιβεβαιώνει γιατί υπήρξε ίσως το πιο αβίαστα ερωτεύσιμο κορίτσι της διπλανής πόρτας στο αμερικανικό σινεμά των ‘90s, «Η Μέρα της Μαρμότας» είναι από τις ταινίες που προσκαλούν παιχνιδιάρικα από τον θεατή να επιστρέψει σε αυτές, ανταμείβοντάς τον πάντα με την ίδια γενναιοδωρία και γλύκα της πρώτης φοράς. Ν.Σ.

Πότε: Δευτέρα 23 Ιουνίου, στις 21.00
Πού: Θερινός Κινηματογράφος «Σινέ-Ψυρρή», Σαρρή 40-44 (πίσω από το θέατρο «Αποθήκη») (δείτε το χάρτη παρακάτω)
Είσοδος ελεύθερη


 

Πρωτότυπος τίτλος: Groundhog Day
Σκηνοθεσία: Χάρολντ Ράμις
Πρωταγωνιστούν: Μπιλ Μάρεϊ, Άντι ΜακΝτάουελ, Κρις Έλλιοτ
Έτος: 1993
Διάρκεια: 101'