Το πολυαναμενόμενο «The Bling Ring» της Σοφία Κόπολα στο Athens Open Air Film Festival

Τα αληθινά περιστατικά μιας σειράς διαρρήξεων σε μια από τις πιο προνομιούχες γειτονιές του Λος Άντζελες, έδωσαν την αφορμή για την νέα ταινία της δημιουργού του «Χαμένοι στη Μετάφραση», το οποίο μπορείτε να δείτε σε αβάν πρεμιέρ εντελώς δωρεάν απόψε!

Ενα άρθρο δημοσιευμένο πριν από τέσσερα χρόνια στο περιοδικό Vanity Fair έδωσε στη δημιουργό του «Χαμένοι στη Μετάφραση», Σοφία Κόπολα, την αφορμή για να αποδώσει με κινηματογραφικούς όρους τα αληθινά περιστατικά μιας σειράς διαρρήξεων τις οποίες διέπραττε, ανάμεσα στο 2008 και το 2009, μία χούφτα εφήβων από τις πιο προνομιούχες γειτονιές του Λος Αντζελες, εισβάλλοντας σε σπίτια διάσημων του Χόλιγουντ, προτού η αστυνομία εντοπίσει τα ίχνη τους και τους συλλάβει.

Πότε: Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στις 21:00
Πού: κινηματογράφος Λαΐς, Ιερά Οδός 48 και Μεγ. Αλεξάνδρου (δείτε σχετικό χάρτη παρακάτω)
Είσοδος ελεύθερη

Μέχρι να συμβεί αυτό, η πενταμελής συμμορία (τέσσερα κορίτσια και ένα αγόρι) γέμιζε τις ντουλάπες της με ρούχα και υποδήματα hip σχεδιαστών, περιέφερε στις εξόδους της αξεσουάρ πολλών χιλιάδων δολαρίων και φωτογραφιζόταν στο Facebook αμέριμνα στολισμένη με τα κλοπιμαία, δίχως να αντιλαμβάνεται και πολύ τις ποινικές κυρώσεις που μπορούσαν να επιφέρουν οι πράξεις της.

Μέσα από την πλούσια σε ειρωνείες ιστορία της, το «The Bling Ring» συλλαμβάνει αρκετά αντιπροσωπευτικά το πορτρέτο μιας ναρκισσευόμενης νεολαίας τόσο ανώφελα απασχολημένης με την εικόνα της και τόσο καθηλωμένης στο δικό της συνεχές ego trip, ώστε να αναρωτιέσαι αν αξίζει τη συμπάθεια ή (καλύτερα) τον οίκτο σου. Ολα αυτά συνοδεύονται με ένα από τα καλύτερα compilation soundtrack της χρονιάς.


the bling ring από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία: Σοφία Κόπολα
Πρωταγωνιστούν: Κέιτι Τσανγκ, Ισραέλ Μπουσάρντ, Έμμα Γουότσον, Κλερ Τζούλιεν
Διάρκεια: 90'
Έτος: 2013

---

Το 3ο Athens Open Air Film Festival - Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και το Περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ-cinemagazine.gr, με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).