aoaff
 

Ο Ίθαν Χοκ και η Ζιλί Ντελπί εγκαινιάζουν το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας!

Με την επίσημη πρεμιέρα του «Πριν τα Μεσάνυχτα» («Before Midnight») ανοίγει φέτος τις πύλες του το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας. Στη βραδιά της 11ης Ιουνίου στο Σινέ Θησείο, μάλιστα, θα παραστούν ο σκηνοθέτης της Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, οι πρωταγωνιστές Ίθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί καθώς και πολλοί Έλληνες ηθοποιοί του καστ!

Με την επίσημη πρεμιέρα του «Πριν τα Μεσάνυχτα» («Before Midnight») ανοίγει φέτος τις πύλες του το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ. Στη βραδιά της 11ης Ιουνίου στο Σινέ Θησείο (ένα από τα καλύτερα σινεμά στον κόσμο, σύμφωνα με το CNN), μάλιστα, θα παραστούν ο σκηνοθέτης της Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, οι πρωταγωνιστές Ίθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί, οι Έλληνες ηθοποιοί Ξένια Καλογεροπούλου και Γιάννης Παπαδόπουλος, οι σκηνοθέτες Αθηνά-Ραχήλ Τσαγγάρη και Πάνος Κορώνης - οι οποίοι παίζουν δυο απολαυστικότατους ρόλους – καθώς και η Αριάν Λαμπέντ, ενώ στην ταινία συμμετέχει και ο Ουώλτερ Λάσελιε, ο θρυλικός φωτογράφος του Ζορμπά.

Για την κάλυψη της πρεμιέρας έχουν προσκληθεί δημοσιογράφοι από πολλά διεθνή μέσα, οι οποίοι θα ξεναγηθούν στην «άλλη Αθήνα», την Αθήνα του πολιτισμού και της Ιστορίας, την Αθήνα που αντιστέκεται στην κρίση και τον φόβο των ημερών, την Αθήνα που αγαπάμε.

Η ταινία «Πριν τα Μεσάνυχτα» είναι, επίσης, ο επίλογος της περίφημης τριλογίας που ξεκίνησε το 1995 με το «Πριν το ξημέρωμα» (Before Sunrise -1995) και συνεχίστηκε το 2004 με το «Πριν το ηλιοβασίλεμα» (Before Sunset - 2004). Και οι δύο ταινίες είχαν κάνει ελληνική πρεμιέρα στο πλαίσιο του 1ου (1995) και του 10ου (2004) Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας αντιστοίχως.

Το τρέιλερ του «Πριν τα Μεσάνυχτα»

Παραγωγές όπως το «Πριν τα Μεσάνυχτα» αποδεικνύουν ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα μπορεί να συναντήσει τον πολιτισμό και να βοηθήσει καθοριστικά την ανάπτυξη της χώρας. Γι’ αυτό και το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας αγκαλιάζει τέτοιες παραγωγές και απλώνει τις εκδηλώσεις του σε όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, πιστεύοντας ακράδαντα ότι οι ανοιχτές κινηματογραφικές προβολές κάτω από τον μαγευτικό Αττικό ουρανό μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά τον τουρισμό της πόλης. Βοηθούν, βεβαίως, και την βελτίωση της εικόνας της Αθήνας και προσφέρουν στους κατοίκους της μια όαση πολιτισμού και υψηλής ψυχαγωγίας.

Η προβολή της ταινίας «Πριν τα Μεσάνυχτα» είναι κλειστή και η είσοδος στον χώρο του κινηματογράφου θα επιτρέπεται με την επίδειξη πρόσκλησης.

H Faliro House

Το «Πριν τα Μεσάνυχτα» είναι μια παραγωγή της Faliro House του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου και γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου στην Πελοποννήσο, την οποία αναδεικνύει, υπογραμμίζοντας τις ομορφιές της με τρόπο καθαρά κινηματογραφικό και καθόλου φολκλορικό. Σέβεται το ελληνικό τοπίο, το εντάσσει πανέξυπνα μέσα στην πλοκή της και διαφημίζει με πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο την Ελλάδα.

Η εταιρεία Faliro House ενώ μετρά λίγα χρόνια παρουσίας στα κινηματογραφικά, έχει ήδη κερδίσει σημαντικό χώρο, στηρίζοντας σημαντικές εγχώριες παραγωγές αλλά και αναπτύσσοντας σπουδαίες συνεργασίες με το εξωτερικό. Εκτός, λοιπόν, από τις ελληνικές ταινίες «Attenberg» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, «L» του Μπάμπη Μακρίδη και «Άλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου, είναι συμπαραγωγός στη νέα ταινία του Τζιμ Τζάρμους «Only lovers left alive», η οποία προβλήθηκε/προβάλλεται στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών ενώ θα είναι συμπαραγωγός και στη νέα ταινία του Τέρενς Μάλικ.

Το Πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας

«Οι εικόνες μιας κατάμεστης αθηναϊκής πλατείας, ενός πάρκου ή της αυλής ενός μουσείου, όπου προβάλλεται μία εξαιρετική ταινία, ταξιδεύουν ήδη σε όλο τον κόσμο. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να προσφέρουμε και πάλι δωρεάν ποιοτικό σινεμά σε όλους και να αναδείξουμε αυτές τις εικόνες ως εικόνες αισιοδοξίας που δείχνουν ότι η Αθήνα, παρά τις δυσκολίες, είναι μία πόλη υπέροχα ζωντανή, στην οποία ο ξένος επισκέπτης μπορεί να περάσει καλά.» - Ορέστης Ανδρεαδάκης

Η προβολή αυτή βέβαια δεν είναι παρά η αρχή του 3ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας το οποίο έχει προγραμματίσει 15 εκδηλώσεις όλο το καλοκαίρι μέχρι και το Σεπτέμβρη που αρχίζουν οι Νύχτες Πρεμιέρας.

Το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας - Athens Open Air Film Festival εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2011 και επιστρέφει για τρίτη χρονιά με υπαίθριες – και δωρεάν- κινηματογραφικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με φόντο τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Αττικής και απρόσμενους χώρους που αναδεικνύουν την εικόνα της Αθήνας ως σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες της.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα, κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών (Ιούνιος-Σεπτέμβριος) στο Κέντρο της Αθήνας, σε Θερινούς Κινηματογράφους, στην περιοχή της Ακρόπολης (πεζόδρομος Διονυσίου Αεροπαγίτου), σε Μουσεία και προαύλιους χώρους, στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στην Πλατεία Αυδή – Μεταξουργείο.

Με επιλογές από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, κλασικό αλλά και σύγχρονο, συνδυασμό του σινεμά με τη μουσική, και ξεχωριστές κινηματογραφικές αποτυπώσεις από το βλέμμα Ελλήνων δημιουργών, το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας - Athens Open Air Film Festival προτείνει ένα δροσερό τρίμηνο στην Αθήνα, γεμάτο πάθος και αγάπη για το σινεμά, την τέχνη και το αστικό περιβάλλον.

Ενδεικτικά, κάποιες από τις ταινίες που θα προβληθούν στο φετινό, 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας - 3rd Athens Open Air Film Festival είναι «Η Μεγάλη Ανατριχίλα» του Λόρενς Κάσνταν, «Zazie dans le métro» του Λούι Μαλ με την υποστήριξη της Γαλλικής Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου, «Ονειρεύομαι τους Φίλους μου» του Νίκου Παναγιωτόπουλου, «Φωτογραφία» του Νίκου Παπατάκη, «Ιάσονας και οι Αργοναύτες» του Ντον Τσάφεϊ, ενώ το Φεστιβάλ θα διοργανώσει ένα μικρό αφιέρωμα στο φαινόμενο του trafficking με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας με τις ταινίες «Eden» της Μέγκαν Γκρίφιθς και «Not My Life» του Ρόμπερτ Μπιλχάιμερ.

Το ακριβές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ όλες οι εκδηλώσεις -όπως κάθε χρόνο- είναι και φέτος με ελεύθερη είσοδο.

Με την Ευγενική Υποστήριξη του ΕΟΤ

Υποστηρικτές: ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ-ΟΠΑΝΔΑ, ΕΚΚ, Πρεσβεία των ΗΠΑ, Πρεσβεία της Γαλλίας, Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδας

Χορηγοί Επικοινωνίας: Mega Channel, Mad TV, Mad Radio, En lefko, Sentra fm, E-go.gr



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2013-06-03 20:34:41

    Διαβάστε επίσης

    Athens Open Air Film Festival: αντίο για φέτος με προβολή μετά μουσικής!

    Athens Open Air Film Festival: αντίο για φέτος με προβολή μετά μουσικής!

    Η τελευταία μας προβολή για φέτος παντρεύει το ατμοσφαιρικό βωβό σινεμά και πρωτότυπη μουσική από τους No Clear Mind, σε μια κινηματογραφική εμπειρία που υπόσχεται μια μοναδική βραδιά!

    Το πολυαναμενόμενο «The Bling Ring» της Σοφία Κόπολα στο Athens Open Air Film Festival

    Το πολυαναμενόμενο «The Bling Ring» της Σοφία Κόπολα στο Athens Open Air Film Festival

    Τα αληθινά περιστατικά μιας σειράς διαρρήξεων σε μια από τις πιο προνομιούχες γειτονιές του Λος Άντζελες, έδωσαν την αφορμή για την νέα ταινία της δημιουργού του 'Χαμένοι στη Μετάφραση', το οποίο μπορείτε να δείτε σε αβάν πρεμιέρ εντελώς δωρεάν απόψε!

    Το Athens Open Air Film Festival θυμάται τον Λευτέρη Βογιατζή

    Το Athens Open Air Film Festival θυμάται τον Λευτέρη Βογιατζή

    Το «Ονειρεύομαι τους Φίλους Μου» αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής στον διακεκριμένο θεατράνθρωπο, σκηνοθέτη και ηθοποιό Λευτέρη Βογιατζή, που «χάθηκε» πρόωρα τον περασμένο Μάιο, σε ηλικία 68 ετών.

    Το χιτσκοκικό θρίλερ «Το Τέλειο Χτύπημα» στο Athens Open Air Film Festival

    Το χιτσκοκικό θρίλερ «Το Τέλειο Χτύπημα» στο Athens Open Air Film Festival

    Το κοσμοπολίτικο κατασκοπικό θρίλερ του Τζουζέπε Τορνατόρε απογειώνεται από την εξαιρετική κεντρική ερμηνεία του Τζέφρι Ρας, στον ρόλο του εκκεντρικού εκτιμητή εργών τέχνης.

    Tα Παλιόπαιδα έκαναν την Αίγλη Ζαππείου να αντηχεί από τα γέλια

    Tα Παλιόπαιδα έκαναν την Αίγλη Ζαππείου να αντηχεί από τα γέλια

    Μία ακόμη υπέροχη βραδιά απόλαυσαν οι φίλοι του 3ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας χθες το βράδυ στον κατάμεστο και ειδυλλιακό χώρο της Αίγλης Ζαππείου, με την προβολή της δροσιστικής γαλλικής κομεντί 'Τα Παλιόπαιδα'.

    Ο «Grandmaster» των πολεμικών τεχνών στο Athens Open Air Film Festival

    Ο «Grandmaster» των πολεμικών τεχνών στο Athens Open Air Film Festival

    Στην ένατη μεγάλου μήκους ταινία της φιλμογραφίας του, ο Γουόνγκ Καρ Γουάι αφηγείται την ιστορία του Ιπ Μαν, ενός κινεζικού θρύλου των πολεμικών τεχνών του 20ου αιώνα, ο οποίος στάθηκε επιρροή όχι μόνο για χιλιάδες επώνυμους μαθητές αλλά και για τον ίδιο τον κινηματογράφο.