Ο «Grandmaster» των πολεμικών τεχνών στο Athens Open Air Film Festival

Στην ένατη μεγάλου μήκους ταινία της φιλμογραφίας του, ο Γουόνγκ Καρ Γουάι αφηγείται την ιστορία του Ιπ Μαν, ενός κινεζικού θρύλου των πολεμικών τεχνών του 20ου αιώνα, ο οποίος στάθηκε επιρροή όχι μόνο για χιλιάδες επώνυμους μαθητές αλλά και για τον ίδιο τον κινηματογράφο.

Στην ένατη μεγάλου μήκους ταινία της φιλμογραφίας του, ο Γουόνγκ Καρ Γουάι αφηγείται εντυπωσιακά την ιστορία του Ιπ Μαν, ενός κινεζικού θρύλου των πολεμικών τεχνών του 20ου αιώνα, ο οποίος στάθηκε επιρροή όχι μόνο για χιλιάδες επώνυμους μαθητές αλλά και για τον ίδιο τον κινηματογράφο.

Πότε: Πέμπτη 29 Αυγούστου, στις 21:00
Πού: κινηματογράφος Αβάνα, Λεωφ. Κηφισίας 234 & Λυκούργου 3 (δείτε παρακάτω τον σχετικό χάρτη)
Είσοδος ελεύθερη

Δεν είναι η πρώτη φορά που το σινεμά ασχολείται με τη ζωή, το έργο και την φιλοσοφία του Ιπ Μαν, ενός κινεζικού θρύλου των πολεμικών τεχνών του 20ού αιώνα ο οποίος στάθηκε επιρροή για χιλιάδες μαθητές, ένας από τους οποίους ήταν και ο Μπρους Λι.

Μετά από τέσσερα χρόνια προετοιμασίας, η καινούργια ταινία του μέγιστου Γουόνγκ Καρ Γουάι προσπαθεί να συνοψίσει την ζωή και τις διδαχές του Ιπ Μαν σε μια πολυτελή τοιχογραφία εποχής η οποία αποτυπώνεται στην οθόνη ως μια αφαιρετική πανδαισία εικόνων, εντυπώσεων και στιγμών, με υπέροχους πρωταγωνιστές τον Τόνι Λιούνγκ και την Ζανγκ Ζιγί.


the grandmaster - trailer από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία: Γουόνγκ Καρ Γουάι
Πρωταγωνιστούν: Τόνι Λιουνγκ, Ζάνγκ Ζιγί, Τσεν Τσανγκ
Έτος: 2013
Διάρκεια: 123'

---

 

Το 3ο Athens Open Air Film Festival - Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και το Περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ-cinemagazine.gr, με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).