Μία από τις κορυφαίες δημιουργίες του ελληνικού σινεμά στο Athens Open Air Film Festival

Η «Φωτογραφία» φιγουράρει αδιάλειπτα στις κορυφαίες δημιουργίες του ελληνικού σινεμά, ενώ, παρά το ότι εκτυλίσσεται ως επί το πλείστον στο Παρίσι, συνιστά μία από πλέον διορατικές φιλμικές ματιές που έπεσαν πάνω στη γεμάτη πληγές νεότερη Ιστορία της Ελλάδας.

Η προτελευταία ταινία του Νίκου Παπατάκη φιγουράρει αδιάλειπτα στις κορυφαίες δημιουργίες του ελληνικού σινεμά, ενώ, παρά το ότι εκτυλίσσεται ως επί το πλείστον στο Παρίσι, συνιστά μία από πλέον διορατικές φιλμικές ματιές που έπεσαν πάνω στη γεμάτη πληγές νεότερη Ιστορία της Ελλάδας.

Πότε: Πέμπτη 18 Ιουλίου, στις 21:00
Πού: πλατεία 28ης Οκτωβρίου, Νέα Ερυθραία (δείτε παρακάτω τον σχετικό χάρτη)
Είσοδος ελεύθερη

Στη «Φωτογραφία», ο γεννημένος στην Αιθιοπία Νίκος Παπατάκης απεικονίζει τη σκοτεινιά που σκέπαζε τη χώρα καταγωγής του κατά τα χρόνια της χούντας μέσα από το κάτοπτρο της νοσταλγίας και την ερημιά της μετανάστευσης.

Πρόκειται για την ιστορία του Ηλία (ερμηνεύει ο Άρης Ρέτσος), ενός νέου από την Καστοριά, που υπό το βάρος του αριστερού οικογενειακού παρελθόντος αποφασίζει να κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα στο Παρίσι, πηγαίνοντας να βρει τον Γεράσιμο, έναν μακρινό συγγενή της μητέρας του.

Μαζί του παίρνει μονάχα τη φωτογραφία μιας άγνωστης, την οποία συστήνει στον τελευταίο ως αδερφή του. Αυτό το φαινομενικά αθώο ψέμα αποτελεί, ωστόσο, το έναυσμα για μια σειρά δραματικών γεγονότων.


η φωτογραφία από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία: Νίκος Παπατάκης
Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Τσάγκας, Άρης Ρέτσος, Ζωζώ Ζάρπα, Χρήστος Βαλαβανίδης, Δέσποινα Τομαζάνη
Διάρκεια: 102'
Έτος: 1986

---

Το 3ο Athens Open Air Film Festival - Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και το Περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ-cinemagazine.gr, με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).