Λαμπερή πρεμιέρα με Ίθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί

Λαμπερή η πρεμιέρα της ταινίας «Πριν τα Μεσάνυχτα», που σήμανε την έναρξη του Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας.

Η πρεμιέρα του Athens Open Air Film Festival, του μεγάλου καλοκαιρινού Φεστιβάλ της πόλης που διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, πραγματοποιήθηκε απόψε Τρίτη 11 Ιουνίου, με μια υπέροχη, διεθνούς ακτινοβολίας τελετή στον κινηματογράφο Παλλάς (λόγω καιρικών συνθηκών, η εκδήλωση μεταφέρθηκε από τον κινηματογράφο Θησείο).

Με την παρουσία τους τίμησαν την βραδιά η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο δήμαρχος Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, και η Πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Μαρία Μπόμπολα, ενώ παρευρέθηκαν και οι Μαριάννα Λάτση με τον γιο της Πάρη Κασιδόκωστα, Σάκης Ρουβάς, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Αλεξάνδρα Αϊδινή, Χαρούλα Αλεξίου, Αντώνης Λουδάρος, Μαρία Ναυπλιώτου και Όλγα Μαλέα, μεταξύ άλλων.

Οι πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν φυσικά οι συντελεστές της ταινίας: ο σκηνοθέτης της Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, οι κεντρικοί ηθοποιοί Ίθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί και οι Έλληνες ηθοποιοί Ξένια Καλογεροπούλου και Γιάννης Παπαδόπουλος, οι σκηνοθέτες Αθηνά-Ραχήλ Τσαγγάρη και Πάνος Κορωναίος ήταν εκεί για να παρακολουθήσουν μαζί τη δουλειά τους.

Το «κόκκινο χαλί» του πεζόδρομου της Βουκουρεστίου φωτίστηκε από τα φλας των φωτορεπόρτερ και των ανταποκριτών που κατέφθασαν και από το εξωτερικό προκειμένου να καλύψουν το σπουδαίο γεγονός του καλοκαιριού.

Μετά την είσοδο των εκλεκτών προσκεκλημένων στον χώρο του κινηματογράφου και λίγο πριν την προβολή της πολυαναμενόμενης ταινίας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, ο Ορέστης Ανδρεαδάκης πήρε πρώτος το λόγο και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους «στην πρεμιέρα μιας υπέροχης ταινίας, η οποία μας έμαθε ότι το όνειρο τρέφει τον έρωτα αλλά ο έρωτας για να κρατήσει πρέπει να γίνει ταξίδι ψυχής και αφοσίωσης και υπομονής.» 

Ευχαρίστησε επίσης τους φορείς εκείνους που συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση του συγκεκριμένου κινηματογραφικού θεσμού και κυρίως τον ΕΟΤ, την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Χρήστο Κωνσταντακόπουλο, τον παραγωγό της ταινίας που γενναιόδωρα προσέφερε την ταινία για τα εγκαίνια του Φεστιβάλ.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η Ειρήνη Σουγανίδου της Feelgood Entertainment, εταιρείας διανομής της ταινίας, και έπειτα ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος, παραγωγός της ταινίας με την εταιρεία του Faliro House, ο οποίος ευχαρίστησε την Υπουργό Τουρισμού και τους τοπικούς φορείς της Μεσσηνίας που βρέθηκαν στην προβολή.

Ο Κωνσταντακόπουλος έπειτα κάλεσε στη σκηνή τους Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, Ίθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί. Ο σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ ευχαρίστησε όλους τους παραγωγούς της ταινίας και είπε ότι πέρσι τέτοια εποχή ήρθε στην Ελλάδα για να αναζητήσει τοποθεσίες για τα γυρίσματα. Δεν ταξίδεψε ποτέ στις άλλες χώρες, όμως, αφού όσα τα μέρη που είδε με τον Χρήστο Κωνσταντακόπουλο, τον έπεισαν ότι η ταινία πρέπει να γυριστεί στη χώρα μας!

Η Ζιλί Ντελπί δήλωσε χαρούμενη που βρίσκεται στην Ελλάδα. «Πριν πολλά χρόνια είχα έρθει στην Ελλάδα για τρεις μέρες γυρισμάτων, από τις οποίες δεν είχα τις καλύτερες εντυπώσεις. Αυτά τα γυρίσματα όμως ήταν τα καλύτερα της ζωής μου, γιατί η Ελλάδα είναι η πιο όμορφη χώρα σε όλον τον κόσμο.»

Τέλος, ο Ίθαν Χοκ ευχαρίστησε και εκείνος τον Χρήστο Κωνσταντακόπουλο και την Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη. «Η Αθηνά μού είχε πει ότι ήταν πολύ καλή φίλη με τον Ρίτσαρντ. Και πριν τα γυρίσματα, της είπα: "Αθηνά, πρέπει να αποδείξεις πόσο καλή φίλη είσαι και να μας βοηθήσεις με τα γυρίσματα". Και το έκανε, με το παραπάνω - σε ευχαριστούμε πολύ».

Η βραδιά, που ολοκληρώθηκε με ένα λαμπερό πάρτι, επιβεβαίωσε, ότι παρά την οικονομική κρίση, η Αθήνα μπορεί να αποτελέσει κέντρο πολιτισμού και Ιστορίας, πόλο τουριστικής έλξης με διεθνή ακτινοβολία και ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα μπορεί να συναντήσει τον πολιτισμό και να βοηθήσει καθοριστικά την ανάπτυξη της χώρας.

Μείνετε συντονισμένοι στο cinemagazine.gr για περισσότερα νέα του Φεστιβάλ. Η ταινία «Πριν τα Μεσάνυχτα» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Δείτε παρακάτω το βίντεο από το κόκκινο χαλί και τις δηλώσεις των παρευρισκόμενων στην πρεμιέρα.