Ξεκαρδιστικός Τσάρλι Τσάπλιν στη συνέχεια του Athens Open Air Film Festival!

Tο βραβευμένο με τιμητικό Όσκαρ «Τσίρκο» παραμένει μια από τις καλύτερες, αν και λιγότερο προβεβλημένες ταινίες του Τσάπλιν, και θα προβληθεί συνοδεία μουσικής υπόκρουσης από το συγκρότημα των His Majesty the King of Spain. 

To Athens Open Air Film Festival είναι ιδιαίτερα περήφανο κάθε χρόνο για τις μουσικές προβολές του - τις προβολές εκείνες, δηλαδή, στις οποίες παρουσιάζουμε μία αγαπημένη μας βωβή ταινία από τον ελληνικό αλλά και παγκόσμιο κινηματογράφο με πρωτότυπη μουσική, γραμμένη ειδικά για την εκδήλωσή μας.

Μία από αυτές είναι η προβολή του «Τσίρκου» του σπουδαίου Τσάρλι Τσάπλιν, ο οποίος, βάζοντας τη δημοφιλή φιγούρα του Αλητάκου να εισχωρεί στο μικρόκοσμο ενός τσίρκου και να επιφέρει την ανατροπή, υπέγραψε στα 1928 ένα πραγματικό κομψοτέχνημα του χιούμορ.

Με την ιδιοφυή κωμική φλέβα του και την τέλεια εξισορρόπηση του χιουμοριστικού με το δραματικό, το βραβευμένο με τιμητικό Όσκαρ «Τσίρκο» παραμένει μια από τις καλύτερες, αν και λιγότερο προβεβλημένες ταινίες του, και θα προβληθεί συνοδεία ζωντανής μουσικής υπόκρουση, ειδικά γραμμένης για την εκδήλωση, από το συγκρότημα των His Majesty the King of Spain.

Πότε: Τρίτη 30 Ιουλίου, στις 21:00
Πού: κινηματογράφος Λαΐς, Ιερά Οδός 48 και Μεγ.Αλεξάνδρου, Μετρό Κεραμεικός (δείτε σχετικό χάρτη παρακάτω)
Είσοδος ελεύθερη


the circus - clip από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία: Τσάρλι Τσάπλιν
Πρωταγωνιστούν: Τσάρλι Τσάπλιν, Αλ Έρνεστ Γκαρσία, Μάρνα Κένεντι, Χένρι Μπέργκμαν
Έτος: 1928
Διάρκεια: 71'

---

Το 3ο Athens Open Air Film Festival - Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και το Περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ-cinemagazine.gr, με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).