Κατάμεστη η πλατεία Αβησσυνίας για το Athens Open Air Film Festival

Μία μαγική βραδιά σαν παλιό, καλό σινεμά!

Το κοινό της πόλης -κάτοικοι και τουρίστες- αγαπά το θερινό σινεμά και το αποδεικνύει σταθερά. Χθες το βράδυ, κατά την προβολή της ταινίας «Οι Απέναντι» στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, η πλατεία Αβησσυνίας ήταν κατάμεστη.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο σκηνοθέτης Γιώργος Πανουσόπουλος και η σύζυγός του και πρωταγωνίστρια της ταινίας, Μπέτυ Λιβανού. Το παρών έδωσαν και οι σκηνοθέτες Νίκος Περάκης και Γιώργος Τσεμπερόπουλος, οι οποίοι είχαν επίσης συνεργαστεί στην ταινία στο σχεδιασμό παραγωγής ο πρώτος και στην εκτέλεση παραγωγής ο δεύτερος. Κόσμος όλων των ηλικιών γέμισε την πλατεία και τα γύρω καφέ για να παρακολουθήσουν μία από τις πιο δυνατές στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου, ακόμα και όρθιοι.

Περαστικοί σταματούσαν και κρυφοκοιτούσαν (ανάμεσά τους εθεάθη φευγαλέα και ο θρυλικός, πλέον, πρωταγωνιστής του φιλμ, Άρης Ρέτσος), απολαμβάνοντας τη μοναδική ματιά του σκηνοθέτη στην καλοκαιρινή Αθήνα της δεκαετίας του ’80 και δημιουργώντας μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα νοσταλγίας. Μία μαγική βραδιά σαν παλιό, καλό σινεμά.

Η επόμενη προβολή του Athens Open Air Film Festival είναι το ξεκαρδιστικό «Ένα Τρελό Θηριοτροφείο» - διαβάστε περισσότερα εδώ, δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ και δείτε το μέχρι στιγμής πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ.